1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Adana Geri Planda Kaldı' İddiası
Adana Geri Planda Kaldı İddiası

'Adana Geri Planda Kaldı' İddiası

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Büyükşehir Belediyesi'nde ehil olmayan mühendislerin yaptığı planların Adana’yı ger...

A+A-

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Büyükşehir Belediyesi'nde ehil olmayan mühendislerin yaptığı planların Adana’yı geriye götürdüğünü ileri sürdü. Kılçık, “Büyükşehir Belediyesi'ndeki bürokratların duyarsızlığı yüzünden kentimiz yara aldı." dedi.

TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Dalkır’ın davet edildiği, ‘Müteahhitlerin TEDAŞ’ta karşılaştığı sorunlar’ konulu kahvaltılı toplantıda konuşan AYAMDER Başkanı Kılçık, 25 binlik planın uzun süredir çözülemeyişinin kentin ciddi bir sorunu haline geldiğini vurguladı. Dernek olarak yaptıkları araştırmada enteresan konulara ulaştıklarını ifade eden Kılçık, “2007'den bugüne Adana’da çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. 25 binlik planın iptalinden dolayı yeniden 25 binliklerin yapılması gündeme geldi. Maalesef 2007 yılından bugüne kadar henüz 25 binlik plan bir şekle sokulamadı. Üzülerek söylüyorum. Adana gibi bir yerde Büyükşehir Belediyesi bürokratları duyarsız kaldı. Bu da hiç de hoş olmadı." diye konuştu.

Adana’da 2011 yılında en fazla inşaat yapılan Seyhan ilçesinde, 270 bin metre kare ruhsat verildiğini kaydeden Kılçık, “Bu da yaklaşık 2 bin konuta tekabül ediyor. Diğer vilayetlerle karşılaştırdığımızda bu rakamlar çok komik. Plan çalışmaları bitmezse çok ciddi sıkıntı yaşayacağız. Örneğin, Gürselpaşa ve Pınar mahalleleri gibi yerlerde arsa fiyatları astronomik fiyatlara ulaşıyor. Bunun arkasından haliyle konut fiyatları yükseliyor. Talebin ise azalmasına sebep veriyor. Bu fiyatlardaki arsalar yüzünden maalesef sektörümüzün, ekonomik konut üretmesi mümkün değil." dedi.

TEDAŞ Bölge Müdürü Mahmut Dalkır da sinevizyonla yaptığı sunumunda, ‘TEDAŞ’ın ‘Hizmet Sektöründe Dünü ve Bugününü’ anlattı. İşini iyi yapan personele önem verdiklerini söyleyen Dalkır, Türkiye’de ilk defa kredi kartıyla tahsilat yaptıklarını ifade etti. Özellikle kaçak elektrikle çok mücadele ettiklerini savunan Dalkır, “Kayıp elektrik bizim işimiz. Kaçak elektrik ise toplumumuzu ilgilendiriyor. Bu konuda Adana’da yüzde 22’den yüzde 8’e gerilemiştir." açıklamasında bulundu.

Elektrik kesintilerinin az yaşandığını dile getiren Dalkır, “Elektrik kesintilerinin yaşanmasını önlemek için yatırımlar yaptık. Arıza sayısını azaltmak için personel sayısını artırdık. Şimdi teknolojiyi kullanarak arızayı anında tespit ediyoruz. Termal kameralarla arızaları belirliyoruz. Türkiye'de ilk kez uzaktan kumanda ile elektriği açıp kapatıyoruz." diye konuştu.

İşçilere sahip çıktıklarını ifade eden Dalkır, işten çıkarılan işçilerin ise ‘İşe gitmedikleri’ gerekçesiyle yüklenici firma tarafından çıkarıldığını, konunun kendileriyle ilgisinin olmadığını savundu.

Toplantıda AYAMDER üyeleri sorunlarını tek tek dile getirdi. Toplantı sonunda AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, TEDAŞ Bölge Müdürü Dalkır’a ve katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.