1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Adana Lobisi’ İçin İlk Adım Atıldı
Adana Lobisi’ İçin İlk Adım Atıldı

'Adana Lobisi’ İçin İlk Adım Atıldı

Adana’nın sorunları ve çözüm önerilerine yönelik 'Adana lobisi' oluşturulması amacıyla Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri, belediye, oda ve borsa başkanları bir araya geldi.

A+A-

Adana’nın sorunları ve çözüm önerilerine yönelik 'Adana lobisi' oluşturulması amacıyla Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri, belediye, oda ve borsa başkanları bir araya geldi.

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) ev sahipliğinde Seyhan Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri Necati Çetinkaya, Ümit Özgümüş, Seyfettin Yılmaz, Necdet Ünüvar, Ali Demirçalı, Ali Halaman, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın ve Mehmet Şükrü Erdinç, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hasan Fenercioğlu, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık katıldı.

Vali Coş, farklılıkların bir kenara bırakılması, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde yapıcı şekilde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Coş, “Adana’nın sorunlarını çözme konusunda tam bir mutabakat sergilenebilirse, ki burada bulunmamız bunun bir teyididir, meselelerin çözümünde büyük mesafe alacağımıza inanıyorum.” dedi.

Odalar ve borsalar adına konuşan ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Adana lobisinin oluşturulması için ‘Önce Adana’ ve ‘Ortak payda Adana olsun’ sloganlarıyla yola çıkıldığını ifade ederek, tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini söyledi.

Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhir Fisunoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, Adana lobisinin eksikliğinin yıllardır hissedildiğini, bu konuda geç kalınmakla birlikte zaman geçirilmeden oluşturulmasının Adana için büyük yarar sağlayacağı belirtildi.
CİHAN

'Adana lobisi’ için ilk adım atıldı

'Adana lobisi’ için ilk adım atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.