1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana'da 3 Bin 639 Çocuğa Doğru El Yıkama Eğitimi Verildi
Adanada 3 Bin 639 Çocuğa Doğru El Yıkama Eğitimi Verildi

Adana'da 3 Bin 639 Çocuğa Doğru El Yıkama Eğitimi Verildi

Acıbadem Adana Hastanesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle el hijyeninin insan sağlığı için önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz’ isimli el yıkama şenliği sona erdi.

A+A-

Acıbadem Adana Hastanesi ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle el hijyeninin insan sağlığı için önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz’ isimli el yıkama şenliği sona erdi.

2013 yılında 14 okul ziyaret edilerek gerçekleştirilen şenlikte, Acıbadem Adana Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sena Demir tarafından 3 bin 639 çocuğa doğru el yıkamayla ilgili eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan çocuklar, ‘Köpük Balığı’ sertifikası aldı.

Eller, günlük hayat içinde çevreyle her türlü ilişkiyi sağlayan, bu nedenle de en çok bakteri barındıran organdır. El yoluyla her yere taşınan bu bakteriler basit soğuk algınlığından, öldürücü hastalıklara kadar birçok istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bunun için de ellerin sık sık yıkanması alışkanlık haline getirilmeli. Ancak unutulmamalı ki, elleri sadece suyla yıkamak, enfeksiyonlara yol açan mikroorganizmaları uzaklaştırmak için yeterli değil. Önemli olan ellerin su ve sabunla; en önemlisi de doğru teknikle yıkanması.

Adana'daki ilköğretim okullarına yönelik el yıkama şenliği düzenlendi. 2012 – 2013 eğitim öğretim yılında, ayda iki kez olmak üzere toplamda 14 okul ziyaret edilerek el yıkamanın öneminin anlatıldığı eğitimler okulların kapanmasıyla sona erdi. Sezon boyunca ilköğretim okullarında yapılan el yıkama şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı ‘Köpük Balığı’ adlı etkinlikte, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Sena Demir tarafından önce el yıkamayla ilgili bilgilendirme yapıldı. 14 ayrı okulda gerçekleşen eğitimlerde 3 bin 639 çocuğa doğru el yıkama teknikleri anlatıldı. Çocukların dikkatini çekmek için hazırladığı eğlenceli sunumda Hemşire Sena Demir, bol su ve sabunla, bilekleri de içine alacak şekilde, avuç içi parmak araları ve uçları ile özellikle tırnak dipleri iyice temizlenecek şekilde ellerin yıkanması gerektiğini dile getirdi. El yıkama alışkanlığının ancak küçük yaşlarda kazandırılabileceğine dikkat çeken Demir, evde ailelerin çocuklarına sık sık ellerini yıkama telkininde bulunmasını önerdi. Demir; “Çocuklar ilk olarak en yakın çevresini örnek alır. Aileler çocuklarına el yıkamada iyi bir model olmalıdırlar.” diye konuştu.

Hemşire Demir, doğru el yıkamanın adımlarını şöyle sıraladı;
Ellerinizi akan ılık, suyla ıslatın. Islak ellerinizi sabunla iyice köpürtün Ellerinizin her noktasını (avuç içi, parmak araları, bilekler) iyice ovalayın.
Ellerinizin her noktasının sabunla iyice temizlendiğinden emin olun (en az 20saniye)
Ellerinizi yıkadıktan sonra iyice durulayın.
Halka açık yerlerde kâğıt havluyla, evinizde ise kişiye özel havlularla ellerinizi iyice kurulayın


CİHAN

Adana'da 3 bin 639 çocuğa doğru el yıkama eğitimi verildi

Adana'da 3 bin 639 çocuğa doğru el yıkama eğitimi verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.