1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Adana'da 5 ayda 7.5 ton uyuşturucu ele geçirildi
Adanada 5 ayda 7.5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Adana'da 5 ayda 7.5 ton uyuşturucu ele geçirildi

Adana’da bu yıl yapılan operasyonlarda, yaklaşık 7.5 ton uyuşturucu ele geçirildi!!

A+A-

Valilikten yapılan açıklamada, ocak-mayıs döneminde polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde uyuşturucu kaçakçılıklarına yönelik bin 799 operasyon yapıldığı belirtildi. Operasyonlarda yakalanan 2 bin 369 şüpheliden 561’nin tutuklandığı belirtilirken, 108 kişinin de arandığı bildirildi. Operasyonlarda 7 bin 495 kilo esrar, 197 kilo eroin, 44 bin 301 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde uyuşturucu kaçakçılıklarına yönelik bin 74 operasyonun yapıldığını ifade edilen açıklamada, “Gözaltına alınan bin 546 şüpheliden 486’sının tutuklandı, 90 kişi ise aranıyor. Bin 60 şüpheli ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Operasyonlarda 3 bin 899 kilogram esrar, 126 bin 183 gram eroin, 6 bin 306 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.” denildi.

Bu uyuşturucu maddelerin yakalanması ile milyonlarca vatandaşın zehirlenmesinin engellendiği belirtilen Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “İlimiz genelinde yapılan yakalamalarda vatandaşlarımızın duyarlı davranışları neticesinde 155 ve 156 ihbar hatlarına yapmış oldukları ihbarlar ile birçok uyuşturucu madde ele geçirilmiş, bununla birlikte birçok şüpheli şahıs yakalanmıştır. Çalışmalarımız da yardımlarını esirgemeyen değerli vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.