1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana’da Yaz Ku'ran Kursları Pazartesi Başlıyor
Adana’da Yaz Kuran Kursları Pazartesi Başlıyor

Adana’da Yaz Ku'ran Kursları Pazartesi Başlıyor

Adana Müftüsü Arif Gökce, yaz kuran kurslarının 24 Haziran – 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

A+A-

Adana Müftüsü Arif Gökce, yaz kuran kurslarının 24 Haziran – 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi. 3 seans halinde yapılacak kurslara katılan öğrencilere 10 bin adet Kuran’ı Kerim hediye edilecek.

Okulların tatil olmasıyla birlikte camilerde Kuran’an kursları açılıyor. Adana’da 24 Haziran’da başlayacak kurslarda ilköğretim ve lise öğrencileri Kuran eğitimi alacak. Kent genelinde bin 300 cami ve 680 kursta gerçekleşecek kuran eğitiminde, gençlerin topluma yararlı birey olarak yetişmesi sağlanacak.
Kuran kurslarında yaz dönemi için hazırlıkların başladığını ifade eden Müftü Arif Gökce, “Eğitimler müftlüğün uygun göreceği cami, kuran kursları, okul, dernek, kültür evleri gibi mekânlarda verilecek. Kurslarımızı dönemlere ayırdık. 1. dönem 24 Haziran – 12 Temmuz, 2.dönem 15 Temmuz-2 Ağustos, 3.dönem 5 Ağustos-23 Ağustos’ta olacak. Kuran’ı yeni öğrenenleri birinci guruba, iyi derecede öğrenenleri diğer guruplara ayırıyoruz. “ dedi.

Kurslarda öğretici ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Müftü Gökce, bu ihtiyacın ilahiyat fakültesi ile imam hatip lisesi mezunları arasında yapılacak seçmeyle giderildiğini anlattı. Öğrencilerle birebir ilgilenmeyi amaçladıklarını belirten Gökce, “Geçtiğimiz yıl da uyguladığımız bir projemiz var. Bu projeye bu yılda devam edeceğiz. Biz tüm müftülüklerimize bir yazı göndererek, hiçbir görevli gerek resmi, gerek kuran kurs hocası, gerek bizim seçerek valilik, kaymakamlık onuruyla görevlendirilen fahri öğreticiler, 25 öğrenci sınırını geçemez. Başkanlığımız da en fazla 30 diyor. Çıtayı bu yıl 25’te tutmaya gayret edeceğiz. Bu sayede her çocuğun okuyabilme, hocası tarafından dinlenmesi için fırsat eşitliğini sağlayacağız. Geçen yıl bunda yüzde 80 oranında verim aldık. İnşallah bu oranı bu yıl yüzde 100’lere çıkarmaya gayret edeceğiz. Bunu çok yakından denetleyeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Kuran kurslarında fiilen çalışan 681 öğretici bulunduğunu vurgulayan Arif Gökce, öğrenci fazlalığından dolayı fahri öğreticiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Fahri öğretici alımı için yeni bir seçme yapılacağının altını çizen Gökce, “ Geçtiğimiz yıl resmi görevlilerimiz, cami imamlarımız ve kuran kurs öğreticilerimiz böyle bir çalışmada yeterli olmuyor. Hoca başına 20-25 öğrenci olunca öğretici açığı ortaya çıkıyor. Bu açığı gidermek için geçtiğimiz yıl ilahiyat mezunu, yeterlilik belgesi olanlar arasında seçme yaptırdık. Bu seçmeye bin 150 kardeşimiz katıldı. Bu kişiler arasında yapılan seçmeler sonuncunda 450’sine görev verdik. Geçen yılki gibi yine öğretici almak için seçme yapıyoruz. İlahiyat mezunları, imam hatip mezunu olup yeterlilik belgesi alanlar arasında belirlediğimiz kişiler arkadaşlarımız görev yapacak seçme yapacağız. İl müftülüğünün yapacağı seçmeler sonucu oluşacak sıralamaya göre fahri öğreticilerimizi alacağız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Adana’da yaz Ku'ran kursları pazartesi başlıyor

Adana’da yaz Ku'ran kursları pazartesi başlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.