1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Adana'ya 'Türkiye'nin En Temiz Büyükşehiri' Ödülü Verildi
Adanaya Türkiyenin En Temiz Büyükşehiri Ödülü Verildi

Adana'ya 'Türkiye'nin En Temiz Büyükşehiri' Ödülü Verildi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen ‘Türkiye’nin Çevre Enleri’ değerlendirmesinde, büyükşehirler kategorisinde Kocaeli ve Konya ile birlikte ödüle layık görüldü.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen ‘Türkiye’nin Çevre Enleri’ değerlendirmesinde, büyükşehirler kategorisinde Kocaeli ve Konya ile birlikte ödüle layık görüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca “Temiz Türkiyem” projesi kapsamında çevreyi koruma konusunda en fazla yatırım ve denetim yapan belediyeler için düzenlediği “Türkiye’nin Çevre Enleri” ödül töreni Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ankara’da düzenlenen törende ‘Türkiye’nin En Temiz Büyükşehir’i ödülünü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı. Bakan Bayraktar, Zihni Aldırmaz’a ayrıca “Çevre Beratı” da verdi. Çevre Beratı’nda “Çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında göstermiş olduğu gayret ve yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bu çevre beratı verilmiştir” ifadesi yer aldı.

7 kategoride ödül alan belediye ve kurumlar şöyle:
Büyükşehir: Adana, Kocaeli ve Konya.
İl Belediyeleri: Trabzon, Şanlıurfa ve Karaman.
Merkez İlçe Belediyeleri: Ankara-Altındağ, Konya-Selçuklu, İstanbul-Ümraniye
Nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan belediyeler: Nevşehir-Ürgüp, Yalova-Çınarcık, Trabzon-Akçaabat.En Temiz Sanayi Tesisi: İÇDAŞ Çelik, OTOKAR Otomotiv, TÜPRAŞ. En Temiz Sanayi Tesisi (İkinci Kategori): Türkiye Lokomotif, Deniz Tekstil, Vestel, İlko İlaç. En Temiz Organize Sanayi Bölgesi: Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.