1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adli Tıp uzmanları tehdit edildi
Adli Tıp uzmanları tehdit edildi

Adli Tıp uzmanları tehdit edildi

Ahmet Özal: "Adli Tıp uzmanları tehdit edildi!"

A+A-

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasının otopsi raporunu hazırlayan Adli Tıp uzmanlarının tehdit edildiğini söyledi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun oyundan ibaret olduğunu ifade eden Özal, “Ben biliyorum ki burada bulunan zehirlerin hepsi gizlendi, üstü örtüldü. Birileri baskı yaptı. Baskı yapıldığını da biliyoruz. Orada çalışanlara da baskı yapıldı, tehdit edildi. Bu tamamen yok edilmeye çalışıldı. Bunu kim yaptı? O savcılığın işi artık. Savcılık bunu muhakkak tespit eder.” dedi.

Turgut Özal ile ilgili Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda eksiklikler bulunduğu iddiaları, raporu tartışmaya açtı. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, rapor açıklanmadan önce konunun sulandırılacağına ve karartılacağına dair kamuoyuna yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Adli Tıp’ın hazırladığı raporun doğru olmadığını söyleyen Özal, “Bu yazılan rapor rapor değil ki, yenisi hazırlansın. Eksiklik falan değil, tamamen yalan yanlış bir rapor o. Bu rapor, rapor değil. Bazı dokulardan alınan parçaların hepsi Adli Tıp’da duruyor. Onların yeniden incelenmesi gerekir. Bu parçaların yeniden incelenip raporlanması gerekir. Sadece onların bulgularına göre rapor yazmak değil hadise. Oradan alınan kemik dokuları, yumuşak doku örnekleri onların hepsi duruyor Adli Tıp’ta. Tekrar onların incelenmesi lazım.” diye konuştu.

Doku örneklerinin bağımsız kurullar tarafından incelenmesini isteyen Özal, “Adli Tıp’ın özgeçmişi zaten çok temiz ve sağlam değil. Adli Tıp’ın raporlarında yaptığı birçok saçmalıklar var. Yaser Arafat’ın mezarı açıldığında üç ayrı ülkeden uzmanlar inceledi. Fransa, İngiltere ve Rusya’dan uzmanlar katıldı incelemeye. Rapor böyle çıkarıldı. Tarafsız ve bağımsız olması için. Bu alınan parçaların hem raporlanması; hem de tekrardan laboratuar tetkiklerinin yapılması için bir sistem yapılması gerekir. Bence yabancıların da bunu incelemesi lazım. Bunların yaptığı rapor değil ki. Bu tamamen bir oyun, bu komik.” şeklinde konuştu.

'BİLGİLERİ BAŞBAKAN'A DOĞRU İLETMEDİLER'

Başbakan’ın “Bu ülkede birini zehirlediler” şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Özal şöyle devam etti: “Başbakan havalimanında Fas’a giderken yaptığı açıklamada zehirlendiğini söyledi. Zaten bunun zehirlenme olduğunu bence Adalet Bakanı da biliyordu. Başbakan’a iletip iletmediğini bilmiyorum. Ama bir şekilde bu konunun açıklanmasına engel olundu. Bu bilgileri Sayın Başbakan’a da doğru ilettiklerini sanmıyorum. Sayın Başbakan bu konuyla ilgili bugüne kadar konuşmadı. İlk defa o gün konuştu. Gerçek bilgileri belki verdiler kendisine. Verenler ya da vermeyenler kimlerdir? Bunun sorumluları da vardır Başbakan’a iletilmediği için bunlar. Bunları da Başbakan herhalde kendisi soracak birilerine.”

'DERİN YAPININ KAPORTASI BİLE ÇİZİLMEDİ'

Derin devletin hala faaliyette olduğuna dikkat çeken Özal, “Yapılan mahkemelerle derin devlet yok edilmiş falan değil. Derin yapının kaportası çizilmedi. Derin yapı şuanda kendi içinde yeni bir değişime girdi. Bu sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada böyledir. Türkiye’de de şartlara göre yenileniyor.” ifadelerini kullandı.

Amcası Korkut Özal’ın oğlunun ölümü hakkında da konuşan Özal şunları söyledi: “Beraber büyüdük. Allah rahmet eylesin! Çok iyi bir insandı. Ölüm nedenini bilmiyorum. Otopsi yapılıyordu. Kalp krizi olabilir diye düşünülüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.