1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan'da pazar yerinde patlama
Afganistanda pazar yerinde patlama

Afganistan'da pazar yerinde patlama

Afganistan'ın doğusunda bulunan Paktika vilayetinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı açıklandı

A+A-

Paktika vilayetinin Argon bölgesinde pazar yerinin girişinde meydana gelen olayda bomba yüklü bir aracın polis kontrol noktasında durdurulduğu sırada patlatıldığı ifade edildi. Olayda en az 40 kişi hayatını kaybederken, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Olay şu ana kadar herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmedi. Afganistan'ın başkenti Kabil'de de sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı çalışanlarını hedef alan bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Saldırı Taliban tarafından üstlenilmişti.

Birleşmiş Milletler 2014 yılı ilk yarısı sivil kayıplarına yönelik yayınladığı geçen haftaki raporunda, Afganistan'da sivil kayıp sayısının 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 24 arttığını ifade etmişti. 2014 yılının ilk altı ayında hayatını kaybeden sivil sayısının bin 564, yaralı sayısını ise 3 bin 289 olduğu belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.