1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Afrika İle İlişkilerin Gelişmesi İçin Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız"
Afrika İle İlişkilerin Gelişmesi İçin Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

"Afrika İle İlişkilerin Gelişmesi İçin Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız"

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Genel Başkanı Emin Ucuz, Afrika ile ilişkilerin geliştirilmesi adına üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

A+A-

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği Genel Başkanı Emin Ucuz, Afrika ile ilişkilerin geliştirilmesi adına üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Batı Afrika’ya 300 işadamı ile çıkarma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, TURAB'dan destek geldi. İlişkilerin gelişmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden TURAB Genel Başkanı Ucuz, DEİK Türk-Afrika Ülkeleri İş Konseyi Başkanı Tamer Taşkın, Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve Etiyopya Fahri Konsolosu Bülent Elbeyli’nin derneklerinin üyeleri olduğunu hatırlattı.

Güvenlik ve istikrarı için büyük çaba sarf edilen Afrika’da, kalkınma ve refaha giden yolda Türk iş dünyansa önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Ucuz, Afrika’daki büyümenin dikkat çekici olduğunu ve dünyanın gözünü Afrika’ya çevirdiğini işaret etti. "Dünyanın en fakir ve sorunlu kıtası Afrika'nın dünyaya bir o kadarda fırsatlar sunarken bizlerin seyirci kalması imkansız" diyen Ucuz, "2050’de nüfusun 2 milyar olması beklenen Afrika’ya açılım büyüme planınızın içine üst sıralarda olmalı. Hükümetimizin bu anlayışı doğrular nitelikteki kara kıraya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 300 işadamı ile birlikte çıkarma yapması ise memnuniyet vericidir." şeklinde konuştu.

"TİCARİ İLİŞKİLER, AK PARTİ İKTİDARINDA 5 KAT ARTTI"

Afrika ilgisinin Türkiye’nin dış ticaret rakamlarına da yansıdığını işaret eden Emin Ucuz, "Oldukça düşük seviyedeki ikili ticari ilişkiler, AK Parti iktidarında 5 kat arttı. Afrika kıtasında ki doğal kaynaklardan ziyade stratejik hedeflerimiz içinde işbirliğinin gelişimi önemli. Örneğin bu kıtanın desteği BM’deki oy potansiyeli açısından da önem arz ediyor. Ekonomik bakımdan ise ilk planda Afrika piyasasına kendi ürünlerimizi kazandırmamız önemli. Unutmayalım ki ortak tarihimizde sömürgecilik geçmişinin olmaması, doğal kaynaklar yerine barışçı bir arabuluculuk rolü arayışında Türkiye'nin Afrika ülkeleri açısından ilginç bir ortak olabileceği gerçeği bizim için önemli bir avantaj." diye konuştu.

Yeni dönemde TURAB’ın başta ilgi alanındaki ülkeler olmak üzere Afrika kıtasına yönelik çalışmalarının artarak devam edeceğini dile getiren Emin Ucuz, ticari ilişkilerin yanı sıra diplomatik ve sosyal bağları güçlendirmeye yönelik çalışmalarını Afrika ülkeleri ile gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.