1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afrika'daki Su Kuyusu İçin Küpesini Sattı
Afrikadaki Su Kuyusu İçin Küpesini Sattı

Afrika'daki Su Kuyusu İçin Küpesini Sattı

Siirt Özel Celal Değer İlk ve Ortaokulu öğrencileri Afrika / Senegal’de bir kuyu açtırıyor.

A+A-

Siirt Özel Celal Değer İlk ve Ortaokulu öğrencileri Afrika / Senegal’de bir kuyu açtırıyor.
Öğrenciler su kuyusunu açılması için gerekli olan 6 bin 500 doları okulda düzenledikleri kermes ve çevrelerinde yürüttükleri kampanya ile toplayarak Kimse Yok mu Derneği Siirt Şubesi yetkililerine teslim etti.

    Bu amaçla okulda düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Şeref Aydur, öğrencilerinin Selam filminde bir kız çocuğunun bir yudum su bulamadan ölmesini yansıtan bir sahneden etkilendiklerini belirtti. 3 kıtada çekilen Selam filmini okulca izlediklerini ve çok etkilendiklerini belirten Aydur şunları söyledi: "Bu filmi izledikten sonra Rana Aydın adlı öğrencimiz yanıma geldi ve Afrika için bir şey yapmak istediklerini söyledi. Bir kuyu açma düşüncesi bu şekilde doğdu. Daha sonra bütün öğrenciler el birliğiyle bu kampanyaya dahil oldular. Kermes düzenlediler, çevrelerinden ailelerinden para topladılar. Bir velimiz kulağındaki küpeyi çıkarıp bize gönderdi. Biz bu küpeyi bozarak parasını kampanyaya kattık. Sonuçta mayıs ayında başlayan bu kampanya dahilinde bir kuyu için gerekli olan 6 bin 500 doları bir ay içerisinde topladık."

    Rana Aydın da "O kız çocuğu su içemeden ölürken, biz burada her zaman su bulabiliyoruz. Bu durumda hiç bir şey yapmadan duramazdık. Sınıf sınıf dolaşarak durumu arkadaşlarımıza anlattık ve bu konudaki görüntüleri izlettirdik. Sonuçta gerekli olan parayı topladık. Çok mutluyuz."

    Kimse Yok mu Derneği Başkanı Cemal Özçelebi ise derneklerinin uluslararası bir yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Derneğin Siirt Şubesi'nin yeni kurulduğunu belirten Özçelebi, "Derneğimizin Siirt Şubesi olarak ilk yardım çalışmasını, ilimizin ilk ve tek özel okulu Celal Değer Koleji işbirliğiyle Afrika'da bir su kuyusu açarak gerçekleştirmiş bulunuyoruz. okulumuzun duyarlı öğretmen, veli ve öğrencilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

    Törende daha sonra temsili çek, Kimse Yok mu Derneği Siirt Şube Başkanı Cemal Özçelebi’ye teslim edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.