1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "Afrika'nın Yeni 'Elmas'ı Otomotiv Olacak"
Afrikanın Yeni Elması Otomotiv Olacak

"Afrika'nın Yeni 'Elmas'ı Otomotiv Olacak"

Türk otomotiv endüstrisi, Afrika'yı kuzeyden sonra güneyden de saracak. Güney Afrika'da gerçekleşen 'Automechanika Johannesburg 2013' fuarına Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) organizasyonuyla katılan Türk firmaları, bu ülkede işbirl.

A+A-

Türk otomotiv endüstrisi, Afrika'yı kuzeyden sonra güneyden de saracak. Güney Afrika'da gerçekleşen 'Automechanika Johannesburg 2013' fuarına Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) organizasyonuyla katılan Türk firmaları, bu ülkede işbirliği fırsatlarını yerinde değerlendirdi.

        OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, Afrika'nın yeni elmasının bundan böyle otomotiv olduğuna işaret ederek, “Güney Afrika gelişmekte olan ve popülaritesi yüksek bir ülke. İhracat için mutlaka burada olmalıyız.” dedi.

        Fuara, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) organizasyonu ile 'milli katılım' statüsünde iştirak eden 20 firma, hem fuara katılan ziyaretçilerin yoğunluğu, hem de alım potansiyelinin güçlü olması nedeniyle Güney Afrika'nın, bölgesinde önemli bir üs olabileceğini vurguladı.

        OİB çatısı altında 'The Power of The Global Automotive Industry, Turkey' konseptiyle fuarda yer alan firmalar, organizasyondan memnun ayrıldı, 2015'te düzenlenecek bir sonraki fuara daha etkin katılacaklarını bildirdi. Fuarın ziyaretçilerinin yoğunluğuna ve alım potansiyelinin gücüne dikkat çeken OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, Güney Afrika'nın göz ardı edilemeyecek önemli bir pazar olduğunu aktardı.

        “AFRİKA MUTLAKA HEDEF OLMALI”

        Burhanoğlu, şunları dile getirdi: “Bir taraftan iç pazarı itibariyle Türkiye büyüklüğünde bir pazara, diğer taraftan da Sahara bölgesine olan hakimiyetiyle ihracat şansının yüksek olması Afrika'yı yatırımcı açısından çok cazip hale getiriyor. Gelişmekte olan pazarlarda popülaritesini sürdüren Afrika, ülkemizin ihracat pazarları çeşitlemesindeki hedeflerden biri mutlaka olmalıdır. Bunun yanında yan sanayimizin yurt dışına yatırım yapma stratejilerinde göz önüne alması gereken ülkelerden bir tanesi de Afrika olmalıdır.”

        Fuarda OİB çatısı altında 480 metrekarelik bir alanda yer alan Türk firmaları, özellikle tedarik sanayi olarak direksiyon ve süspansiyon parçaları, fren kampanası ve fren diskleri, havalı fren valfleri, debriyaj aksamları, motor sübapları, araç motoru ve yedek parçaları, şanzıman dişlileri, differansiyel, astar ve boyalar, piston, segman, oto aküleri gibi ürünlerini sergiledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.