1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afrika’ya Giden Gönüllü Doktorlar Çorlu’da Fotoğraf Sergisi Açtı
Afrika’ya Giden Gönüllü Doktorlar Çorlu’da Fotoğraf Sergisi Açtı

Afrika’ya Giden Gönüllü Doktorlar Çorlu’da Fotoğraf Sergisi Açtı

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi’nin gönüllü doktorları, fotoğraf sergisi açtı. Doktorlar, son üç yılda gönüllü olarak git...

A+A-

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Sağlık Komitesi’nin gönüllü doktorları, fotoğraf sergisi açtı. Doktorlar, son üç yılda gönüllü olarak gittikleri Somali, Sudan ve Etiyopya’dan derledikleri fotoğrafları sergiye çıkardı. Sergide Somali’den 275, Etiyopya’dan 28, Sudan’dan 9 fotoğraf bulunuyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, TAGİD Sağlık Komitesi gönüllü doktorları tarafından Orion AVM içerisinde fotoğraf sergisi açıldı. ‘Yaralara Merhem Olmak İçin El Ele Verdik’ isimli sergide 312 fotoğraf sergileniyor. Fotoğraflara; gönüllü doktorların gittikleri ülkelerde yaptıkları sağlık taramaları, ameliyatlar, halkın yaşamlarından kareler yansıyor. Fotoğrafları çeken doktorlar, sergiyi gezmeye gelenlere tek tek eşlik ederek, resimler hakkında bilgi veriyor.

Son üç yıldır Somali’ye giden Dr. Hakan Sunal, fotoğraf sergisi hakkında bilgi verdi. Sunal, ‘’Somali’de, küçük yaşlarda tedavi edilebilecek birçok rahtsızlık insanları zor durumda bırakmış. Ülkede sağlık imkânları çok kötü durumda. Üç yıl öncesine göre bazı iyileşmeler var ama yeterli değil. Üç yılda ülkenin birçok farklı yerine gidip yüzlerce ameliyat yaptık. Bazen günde 15-20 ameliyat yaptığımız oldu. Anestezi ile ameliyat yapılması gereken birçok hastaya müdahale edemedik. Oralardaki imkânsızlıkları buradaki vatandaşlarımıza göstermek istedik. Bundan dolayı da bu fotoğraf sergisini açtık.’’ dedi.

Etiyopya’ya giden TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı M. Ali Eke ise imkânsızlıkların bu ülkede de olduğunu belirterek, ‘’Sağlık bakımından çok geri kalmış bir ülke. Çadırlarda imkânsızlıklar içerisinde sağlık taramaları yaptık. Buna rağmen birçok insan rahatsızlıklarından kurtuldu. Onların yüzlerinin gülmesi bizleri mutlu etti.’’ diye konuştu.

Çorlu Orion AVM içerisinde açılan ‘Yaralara Merhem Olmak İçin El Ele Verdik’ isimli fotoğraf sergisinin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, TAGİD üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 üyesi bulunan TAGİD Sağlık Komitesi'ne, Çorlu’da görev yapan 40 doktor da destek veriyor.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.