1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Afyon'da Hasta Bakım Kursunu Bitirenlere Sertifika
Afyonda Hasta Bakım Kursunu Bitirenlere Sertifika

Afyon'da Hasta Bakım Kursunu Bitirenlere Sertifika

Afyonkarahisar’da 'Hasta Kabul ve Hasta Bakım Elemanı Kursları'nı bitiren 60 kursiyer düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

A+A-

Afyonkarahisar’da 'Hasta Kabul ve Hasta Bakım Elemanı Kursları'nı bitiren 60 kursiyer düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı. Kurslar, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlendi.

Törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü'nün yanı sıra kursiyerler ve yakınları katıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle bölgede ilk kez bir hasta bakım elemanı kursu açıldığını ve 92 kursiyerin müracaat ettiğini söyledi. Solak, başarılı olan 60 kursiyerin sertifikalarını aldığını belirterek, kursiyerlerin ihtiyaç bulunan hastanelerde görev yapacağını belirtti.

Böyle bir kursu açmanın güzel neticeleri olacağını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise "Üniversitemize ve Tıp Fakültemize çok teşekkür ediyorum. Tam da devlet millet işbirliği. Halkla ve sanayi ile bütünleşen üniversite örneği. Gittikçe yaşlanan bir dünya nüfusu var. Bu yüzden uzmanlar geleceğin en gözde mesleğinin yaşlılara bakım mesleği olacağını söylüyorlar.” dedi.

Yaşlılara bakmanın özel bir teknik, sabır ve psikoloji gerektirdiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Yani herkes hasta ve yaşlılara bakamaz. Bunu yapmak için özel bir ihtisas gerekir. Yaşlılara bakmak ulvi bir görevdir. Sadece kendi akrabamız olan yaşlılara bakmak zorunda değiliz, sosyal sorumluluk kapsamında komşularımıza, acizlere, yaşlılara ve hastalara bakmak insani görevimizdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

CİHAN

Afyon'da hasta bakım kursunu bitirenlere sertifika

Afyon'da hasta bakım kursunu bitirenlere sertifika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.