1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ağır Vasıta Araçlar İçin Özel Yol
Ağır Vasıta Araçlar İçin Özel Yol

Ağır Vasıta Araçlar İçin Özel Yol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gürpınar'ı Malatya yoluna bağlayan 9 kilometrelik bir yol yaptı.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gürpınar'ı Malatya yoluna bağlayan 9 kilometrelik bir yol yaptı. Bu yol sayesinde taş ve mıcır ocaklarından gelen kamyon ve TIRlar artık yerleşim merkezlerinin içinden geçmeyecek.

Gürpınar'da bulunan çok sayıda taş ocağından taş ve mıcır çeken kamyon ve TIR'lar Gesi, İldem ve Beyazşehir'i takip ederek Sivas Yolu'na çıkıyorlar, bu nedenle de trafikte problem oluşturuyorlardı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan da gelen talepleri dikkate alarak kamyon ve TIR'ların kullanabileceği alternatif bir yol yaptı. 9,2 kilometrelik yol tamamlanarak trafiğe açıldı.

Sivas Yolu-Beyazşehir-İldem-Gesi-Gürpınar hattında çalışan kamyon ve TIR'ların bu hattan çıkarak yeni yapılan yolu kullanmaya başlamasıyla Gesi yolundaki trafikte rahatlama meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi Gürpınar yolundaki altyapı ve üstyapı çalışmaları sırasında yol güzergâhı üzerindeki dere yataklarının yola zarar vermesini engellemek ve akarsuların sürekliliğini sağlamak için 6 ayrı noktada menfez inşa etti. Yapılan yeni yolla birlikte Gürpınar'dan çıkan araçlar yerleşim alanlarına girmeden Malatya Yolu'na çıkabilecekler.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.