1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ağlasun'da Yüzey Araştırması Yapılacak
Ağlasunda Yüzey Araştırması Yapılacak

Ağlasun'da Yüzey Araştırması Yapılacak

Burdur’un Ağlasun ilçesinde kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili yüzey araştırması yapılacak.

A+A-

Burdur’un Ağlasun ilçesinde kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili yüzey araştırması yapılacak.

    Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve beraberindeki heyet çalışma olacak bölgelerde bir inceleme gezisi yaptı. Sondaj ve kazı çalışması yürütülmesi hakkındaki yönergeye göre kazı ekibi çalışmalarını Ağlasun sınırlarındaki tarihi antik kent Sagalassos’ta gerçekleştirecek.

    Araştırma, Prof. Dr. Marc Waelkens başkanlığında bakanlık temsilcileri kontrolünde gerçekleşecek. Araştırmaya 22 arkeolog, 1 çizimci grafiker, 3 jeolog, 1 coğrafya araştırmacısı ve 6 jeofizikçi olmak üzere toplam 33 kişi katılacak.

    Burdur İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, yüzey araştırmalarının derinlemesine araştırmaya kaynaklık ettiğini, bölgenin tarihi geçmişinin aydınlatılmasına ışık tutacağını kaydetti.
Geçtiğimiz yıl Prof. Dr.Thomas Corsten başkanlığında, Tefenni Bölgesi Çaylı Büyükkellik Tepesi, Salda Gölü Kayadibi, Söğüt-Ambarcık -Yazır, Bubon, Uylupınar Bölgesi ve Bayır Söğütte yüzey araştırmaları yapılmış ve rapor edilmişti.

    Geçen yıl yapılan araştırmalarda yeni tümülüsler, yerleşim yerleri, nekropol, kaya kabartmaları, kale kalıntısı, antik mermer parçaları bulunmuştu. CİHAN

Ağlasun'da yüzey araştırması yapılacak

Ağlasun'da yüzey araştırması yapılacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.