1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. AH CANIM KARŞIYAKA AH CANIM ÇARŞIM
AH CANIM KARŞIYAKA AH CANIM ÇARŞIM

AH CANIM KARŞIYAKA AH CANIM ÇARŞIM

EGELİ ETKİHABER'DEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ANALİZ DAHA...

A+A-

AH CANIM KARŞIYAKA AH CANIM ÇARŞIM

AK PARTİ YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜKLERİ UNUTMAMALI!..

İzninizle önce İzmir'den değil, çoktan beri yazmak istediğim bir konuyu veya bir hatırlatmayı yazarak yeni yazıma geçmek istiyorum.

Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Ülke, hem içeride hem de dışarıda vatan toprağını korumak, Türkiye'nin tipik bir Ortadoğu ülkesi olmadığını kanıtlamak ve yarınları için büyük mücadele veriyor. AK Parti hükümeti gerek yurt içinde bölücü terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar verdirirken, özellikle Suriye'den gelen başta DEAŞ olmak üzere batılı toplumların desteklediği (Bana göre) ne idüğü belirsiz kanlı örgütlere de topraklarımız dışında  gerekeni yapıyor.

TERÖRÜ BESLEYEN YOLSUZLUK VE KAÇAKÇILIKLARDIR!

Bu önemli süreçte, muhakkak ki ülkemizin yanında olmalıyız. Ülkemize hangi düşüncede ya da daha açığı hangi partinin seçmeni olsak bile destek vermeliyiz. Ancak tüm bu olumsuzluklarla uğraşırken geçmişten bu yana ülkemizi yıpratan, bireyler arasında adaletsizliğe neden olan ve ülkemizi adeta bir kurt gibi kemiren yolsuzluk olaylarını da unutmamalıyız.

İşte Etki Haber'in köşe yazarı, sevgili arkadaşım Aykut Onur Kalaycı'nın hemen her yazısında bir tokat gibi yüzümüze çarpan yolsuzluk yazıları bence iyi okunmalı ve iyi irdelenmeli.

Özelliklerde gümrüklerde yaşanan yolsuzluk ve kayırma olaylarının üzerine her ne kadar gündem terör olayları olsa bile gidilmeli... Şu unutulmamalıdır ki, terörü besleyen en büyük kaynak kaçakçılık ve yolsuzluklardır.

AH CANIM KARŞIYAKA AH CANIM ÇARŞIM

İzmir'in gözbebeklerinden biri olan Karşıyaka'nın bugünlerdeki görüntüsü adeta içimi acıtıyor. 51 yıllık doğma büyüme Karşıyakalı olan ben, özellikle de çoğumuzun mutlaka bir anısının olduğu Karşıyaka Çarşısı'nda yaşananlar karşısında isyan etme noktasına geldiğimizi belirtmek istiyorum. Bizleri isyan noktasına getiren en birici olay ise, çarşıdaki kaldırım işgalleri, çarşının UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararlarına karşı trafiğinin bir türlü düzeltilememesi. Çarşı içerisine UKOME kararına göre 08.30 - 22.00 saatleri arasında tek bir araç bile girmemesi lazım.

NASIL ARAÇ İSTERSENİZ HEPSİ ÇARŞIDA VAR..

Ancak gelin görün ki, bu yasaklamaya karşın günün her saatinde binlerce Karşıyakalının gelip geçtiği çarşı yolu adeta otobana dönmüş durumda. Çarşının caddesinde taksiden özel otoya, kamyonetten kamyona kadar her aracı görmek mümkün. Özellikle okula çocuklarını götüren veliler, bu yolu işlerine gitmek için kullananlar abartmıyorum inanın ezilmekle karşı karşıya. Ağır araçların çarşı içerisinden geçmesi sonucu çarşının parke yolu köstebek yuvası gibi. Yine çarşı adeta tam bir işgal içerisinde. Kokoreççiler, midyeciler başta olmak üzere kaldırımlar, okul önleri hatta resmi kuruluşların önleri işgal altında!

BELEDİYE HİÇ AMA HİÇ ÇALIŞMIYOR

Bu durum Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile beraberinde çalışan arkadaşlarını nasıl rahatsız etmiyor bilmiyorum ama yukarıda da belirttiğim gibi Karşıyakalı isyan halinde.

Karşıyaka Belediyesi bu çirkinlikleri, İzmir’deki birçok belediyenin yaptığı gibi başta Yüce Önder Atatürk, bayrak vs. etkinlikleri ile kapatmaya çalışıyor. Kısacası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sırtından nemalanmaya çalışıyor. Ama Konyalı belediye başkanımıza şunu söylemek istiyorum. Karşıyakalı Atatürk'e hayran olduğu kadar Atatürk üzerinden yapılan siyasete de karşı çıkar. Sayın başkana önerim isyan patlamadan gelin başta Karşıyaka Çarşısı olmak üzere Karşıyaka'da yaşanan olumsuzluklara bir 'dur' deyin.

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

a1-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.