1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahika, Köylere 542 Bin Lira Destek Verdi
Ahika, Köylere 542 Bin Lira Destek Verdi

Ahika, Köylere 542 Bin Lira Destek Verdi

Kırıkkale İl Özel İdaresi'nin köyler için hazırladığı 'Güneşten gelen su' isimli projeye, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) 542 bin lira destek verdi.

A+A-

Kırıkkale İl Özel İdaresi'nin köyler için hazırladığı 'Güneşten gelen su' isimli projeye, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) 542 bin lira destek verdi.

    Ahiler Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı Küçük Ölçekli Mali Destek Programı'na sunulan 'Güneşten gelen su' adlı projeye ait sözleşme imzalandı.

    Proje hakkında bilgiler veren Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 'Güneşten gelen su' adlı projeye ile köylülerin cebinde içme suyu için ödenen elektrik parasının artık çıkmayacağını söyledi. Vali Kolat, "Sorumluluk alanımızda bulunan köylerimizin cazibeli sistem ile içme suyu yeterli olmadığı yerlerde sondaj kuyuları açıldı. Ancak buradaki içme suyu kuyularında bulunan motopompların çalışması için gerekli olan elektrik normal hattan alınmakta ve vatandaşlarımız yüksek elektrik faturası ödeyerek bu hizmeti alıyordu. Yada ödenmediği için kesilmek zorunda kalan elektrikten dolayı kuyular kullanılmamakta idi. Bu proje ile güneş enerjisinden elde edilen solar sistem ile kuyular çalıştırılması sağlanacak ve köylülerimiz hiçbir şekilde enerji bedeli ödemeyeceklerdir.” dedi.

    Kolat, projeden yararlanacak köyleri şu şekilde açıkladı: “Bu proje ile merkeze bağlı Ulaş köyü, Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak, İzzettin ve Yenili köyü, Çelebi ilçesine bağlı Karabucak köyü, Delice ilçesine bağlı Çongar ve Şahçalı köyü, Keskin ilçesine bağlı Armutlu, Cabatobası ve Eskialibudak köyü ile Sulakyurt ilçesine bağlı Sarımbeyli ve Yeşilyazı köyü."

    Projenin toplam tutarı 800 bin lira olup, 542 bin lirası Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 258 bin lirası ise İl Özel İdaresinin öz kaynaklarından karşılanacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.