1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Ahlat’ta Mermer Tozu Ve Ziftten Resim Sergisi
Ahlat’ta Mermer Tozu Ve Ziftten Resim Sergisi

Ahlat’ta Mermer Tozu Ve Ziftten Resim Sergisi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Ahlat Şehit Sümmani Görgen YİBO ile Ovakışla İMKB YİBO öğrenci ve resim öğretmenlerinin ortaklaşa yaptıkları 'Kabartma Hat...

A+A-

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Ahlat Şehit Sümmani Görgen YİBO ile Ovakışla İMKB YİBO öğrenci ve resim öğretmenlerinin ortaklaşa yaptıkları 'Kabartma Hat Sanatı' sergisi büyük beğeni kazandı. Eserlerde, tuval üzerine mermer tozu, zift, tutkal kullanıldı.

Ahlat Öğretmenevi'ndeki serginin açılışına Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, okul öğretmenleri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Sergiyi gezen vatandaşlar, öğrencilerin özenle hazırladıkları eserleri inceledi. Emir Bayındır Kümbeti ile Selçuklu Mezar Taşı işlemeleri en çok ilgi gören eserler arasında yer aldı.

Şehit Sümmani Görgen YİBO Resim Öğretmeni Ercan Angay, okulun 8’inci sınıfında eğitim gören 15 öğrenciyle başladıkları çalışmalar neticesinde ortaya çıkan eserlerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Angay, bu çalışmaları önümüzdeki yıllarda daha farklı şekillerde yapmayı planladıklarını söyledi.

Şehit Sümmani Görgen YİBO ile Ovakışla İMKB YİBO’nun ortaklaşa düzenledikleri sergiyi gezen Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bu güzel ve anlamlı sergiden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Demirel, “Bugüne kadar gezmiş olduğum sergiler içerisinde en çok beğendiğim sergilerden bir tanesi oldu. Tamamıyla el emeği ile yapılan eserlerin hepsi çok güzel. Bence bu ürünler birçok yerde sergilenmelidir. Ahlat’a yakışır bir sergi oldu. Fakat büyük bir emekle açılan sergiye yeterli ilgi gösterilmemesi beni üzdü. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.