1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'AHL'DE BAŞARILI KOKAİN OPERASYONU'
'AHL'DE BAŞARILI KOKAİN OPERASYONU'

'AHL'DE BAŞARILI KOKAİN OPERASYONU'

Atatürk Havalimanı'nda piyasa değeri 7 Milyon TL olan 30,5 kilo bonzai hammaddesi ele geçirildi!

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda kontrolden kaçmak için yanında diş tozu olduğunu beyan eden şüpheli yolcunun valizinde yaptığı analiz sonucunda piyasa değeri 7 MİLYON TL olan 30,5 kilo bonzai ham maddesi ele geçirdi!

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Varış Öncesi Yolcu Bildirim programı üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, sıklıkla transit uçuş gerçekleştirdiği belirlenen Mısır uyruklu A.B.M.M.R. isimli şahsın aynı soy isme sahip başka bir yolcuyla birlikte İstanbul’a ineceğini belirledi.

Şahısların uçuşları Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi Hava Takip Programı üzerinden anlık takibe alındı ve söz konusu kişiler Atatürk Havalimanı'na inişlerinin ardından Yolcu Salonunda görevli gümrük muhafaza memurlarınca izlenmeye başlandı.

Yolculardan birinin kırmızı hat olarak tabir edilen, beyana tabi eşyaların bildirildiği bölgeye yöneldiği, diğerinin ise salonda onu beklediği görüldü. Yolcu kırmızı hatta giderek Ürdün’e transit uçuşu olduğunu ve valizlerinde bulunan diş tozunu uçuşuna kadar ambara bırakmak istediğini bildirdi. Valizlerde yapılan geniş çaplı aramalarda, üzerinde Çince ibareler ve diş görseli olan çok sayıda kutu bulundu.

Kutulardaki maddelerden alınan örnekler, uyuşturucu test cihazına yüklendiğinde maddenin sentetik uyuşturuculardan bonzai üretiminde kullanılan Fub AMB ve 5-Flora ADBICA olduğu anlaşıldı. Yapılan sayım ve tartım sonucunda piyasa değeri 7 milyon TL olan toplam 30,5 kilo ağırlığında bonzai hammaddesi ele geçirildi.

Ele geçirilen hammadde ile 1,7 ton bonzai üretilebileceği belirlendi ve milyonlarca gencin ruh ve beden sağlığını tehdit eden hammaddeye el konuldu.

Yolcu Salonunda takibi sürdürülen diğer yolcu W.A.M.M.R. ise yakalandı ve haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde adli tahkikat başlatılan şahıslar çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.