1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. AHL'de cep telefonu operasyonu
AHLde cep telefonu operasyonu

AHL'de cep telefonu operasyonu

2 Milyon Lira Değerinde Bin 519 Adet Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi!!

A+A-

Atatürk Havalimanı'nda görevli Gümrük Muhafaza Memurlarınca, Cidde’den gelen uçak yolcularının salonunu terk etmelerine rağmen bantlardan alınmayan sahipsiz valizler X-Ray taramasından geçirildi. Bagajlarda aşırı yoğunluk görülmesi üzerine yapılan araştırma sonucu bagaj sahiplerinin bir gün sonraki uçakla İstanbul’a gelecekleri bilgisine ulaşıldı.

Gelen yolcuların valizleri almaları beklenerek, valizleri alan şahıslar ve onlarla beraber hareket ettiği anlaşılan iki şahıs takibe alındı. Yolcuların, “gümrüğe tabi eşyam yoktur” anlamında olan “Yeşil Hat”tı herhangi bir beyanda bulunmadan geçmeleri üzerine, yolcular ve beraberlerindeki valizler, Gümrük Muhafaza ekiplerince kontrol edildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan kontrollerde; Azerbaycan uyruklu A.M., E.A., T.V. ve Türk vatandaşı M.Z. isimli şahısların taşıdığı valizlerde; gümrüklenmiş değeri 2 milyon 20 bin TL olan çeşitli tip ve son model toplam bin 519 (bin beş yüz on dokuz) adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Azerbaycan uyruklu şahıs liderliğinde organize olarak yürütüldüğü anlaşılan kaçakçılık faaliyetinin işleyişi de çözüldü. İki ekip halinde çalışan organize çetenin, bir kısım elemanları Çin’den aldıkları telefonları Cidde üzerinden aktarmalı olarak İstanbul’a getirdikleri, diğer ekibin ise aynı zamanlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelerek valizleri kendilerininmiş gibi göstererek gümrük salonundan çıkarmaya çalıştıkları bilgisine ulaşıldı.

Çete üyelerinin dikkat çekmemek amacıyla Umre’den geliyormuş izlenimi vermek için tuvalette elbiselerini değiştirdikleri ve karşılayıcı olarak bulunan hava yolları personeli H.E’nin de bu kişileri yönlendirdiği tespit edildi.

Olay ile ilgili plarak yakalanan 6 kişi hazırlanan soruşturma dosyası ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

a3.20140922191505.jpg

a1.20140922190238.jpg

a2.20140922190250.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.