1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aibü İlahiyat Fakültesi'ne Tatbikat Camisi Protokolü İmzalandı
Aibü İlahiyat Fakültesine Tatbikat Camisi Protokolü İmzalandı

Aibü İlahiyat Fakültesi'ne Tatbikat Camisi Protokolü İmzalandı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile Erpiliç A.

A+A-

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek, Gölköy Kampüsü’nde ‘Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin yapımı amacıyla protokol imzaladı.

Senato Odası'nda düzenlenen protokol törenine, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, dekanlar, daire başkanları, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ile İzzet Baysal Vakfı üyeleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmasına üniversitenin kurucusu merhum İzzet Baysal’ı hayırla yad ederek başlayan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever iş adamı Ali Ericek’in üniversiteye desteğinin çok büyük olduğunun altını çizerek, “Ali Ericek Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Yine diğer hayırseverlerimiz, iş adamlarımız her yatırımda bölümlerimize, birimlerimize, öğrencilerimize pek çok yardımda bulunuyorlar. Bu haliyle Bolu Türkiye’de çok güzel bir yer edindi. Üniversitemize katkısı olan hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLE YENİ CAMİ ‘ENTEGRE’ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAK”

Vali Yardımcısı Ömer Eru ise, İlahiyat Fakültesi’nden sonra yapılacak yeni caminin öğrencilere, üniversiteye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş da protokol töreninde yaptığı konuşmada, İlahiyat Fakültesi ile 3 bin 500 kişilik yeni caminin ‘entegre’ bir şekilde çalışacağını, cami kapsamında yapılacak ve İlahiyat Fakültesi’ne bağlı olacak İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin bir kültür merkezi olacağını, İslami İlimler Kütüphanesi’nde de özellikle Bolu’daki eski eserlerin toplanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ericek ile Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, ‘Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin yapımı amacıyla dualar eşliğinde protokol imzaladı ve katılımcılar protokolün ‘hayırlı’ olmasını diledi.

‘ALİ ERİCEK İLAHİYAT FAKÜLTESİ TATBİKAT CAMİSİ’

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzında toplam 5 bin metrekare alana yapılacak ‘Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’, 2 minareli olacak. Toplam bin 250 metrekare cemaat alanına sahip olacak camide, 600’er metrekarelik araştırma merkezi, seminer salonu, İslami Bilimler Kütüphanesi ve kadınlar için bir cami ile 250 metrekarelik sosyal alanlar yer alacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.