1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aile Seminerine Katılan Öğrenci Velileri Sertifikalarını Aldı
Aile Seminerine Katılan Öğrenci Velileri Sertifikalarını Aldı

Aile Seminerine Katılan Öğrenci Velileri Sertifikalarını Aldı

Antlaya'nın Kumluca ilçesinde 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında, Halk Eğitim Merkezi ile Kasapçayırı İlköğretim Okulu tarafından 4.’sü gerçekle...

A+A-

Antlaya'nın Kumluca ilçesinde 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında, Halk Eğitim Merkezi ile Kasapçayırı İlköğretim Okulu tarafından 4.’sü gerçekleştirilen 7-19 yaş aile eğitim semineri sona erdi.

Kumluca Kasapçayırı İlköğretim Okulu’nda gündüz ve gece olmak üzere, iki farklı oturumda gerçekleştirilen seminerde eğitimlerini tamamlayan öğrenci velilerine sertifikaları törenle verildi. Törene; Kaymakam Salih Işık, Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, halk eğitim merkezi yetkilileri, okul idarecileri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakam Işık, toplumda yaşanan iletişim eksikliğinin, ailedeki iletişimsizlikten kaynaklandığını belirtti. Sadece öğrencileri eğitmenin yetmediğini ifade eden Işık, "Öğrenim çağındaki insanımızla birlikte bütün aile bireylerinin de sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için eğitimden geçmesi gerekir. İletişimsizlik öncelikle ailelerin yaşamını, sonra da gelişim çağındaki çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkilemektedir.” dedi.

Eğitimde en önemli etkilerden birinin model olmak olduğunu hatırlatan rehberlik öğretmeni İsmail Hakkı Parlakay, anne ve babaların laf söylemekten çok davranışlarında tutarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Parlakay, “Kendimizi, karşımızdakinin yerine koyarak hareket etmeliyiz. Çocuklarımızla ve aile bireyleriyle iletişim kurabilmek için onların ne düşündüklerini ve ne beklentide olduklarını iyi bilmeliyiz.” diye konuştu.

Düzenlenen eğitim seminerine katılmadan önce çocuklarına çok sert ve katı davrandığını, eğitimin kendilerine çok olumlu katkı sağladığını belirten öğrenci velilerinden Ümmü Özmen, “İstediklerimi genellikle emrederek yaptırıyordum. Oysa rica ederek yaptırmanın daha olumlu sonuçlar meydana getirdiğini gördüm. Ergenlik dönemindeki çocuklarımıza iletişim noktasında bir arkadaşcasına daha da yakın olmalıyız. Bütün öğrenci velileri bu seminerlere katılmalı.” şeklinde konuştu.

Sekiz hafta süren aile eğitim programı kapsamında ailelere, ergenlik dönemi, iletişim kurma, birlikte büyüme, aile tutumları, riski yönetme, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilme ve geleceği planlama konularında eğitim verildi. Eğitim seminerine 27 öğrenci velisi katıldı. Seminere 3 aylık bebeğiyle katılan öğrenci velisi de vardı. Konuşmaların ardından, Kaymakam Salih Işık ve Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, Kasapçayırı İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Topaç, seminere katılan aile bireylerine sertifika verdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.