1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ailelere Finansal Okur-yazarlık Eğitimi Verilecek
Ailelere Finansal Okur-yazarlık Eğitimi Verilecek

Ailelere Finansal Okur-yazarlık Eğitimi Verilecek

Toplumdaki finansal okur-yazarlığı artırmak için Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el ele verdi.

A+A-

Toplumdaki finansal okur-yazarlığı artırmak için Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el ele verdi. TEB Aile Akademisi ile bakanlığın Aile Eğitim Programı birleştirilerek, finansal okur-yazarlık konusunda eğitimler verilecek.

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı finansal okur-yazarlığın ailelere anlatılması için WOW Otel’de protokol imzaladı. Bu çerçevede düzenlenen basın toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2008 yılında yaşanan krizden ders alındığını belirterek, Türkiye'nin diğer ülkelere göre krizi daha iyi yönettiğini ve fırsata çevirdiğini söyledi. Eğitimler sayesinde toplumda para yönetimi ve finansal okuryazarlığı artırmayı hedeflediklerini aktaran Şahin, şöyle konuştu:

“Finansal okur-yazarlıktaki temel bilgileri çok net bir şekilde halkımıza, özellikle kadınlarımıza ve ailemize anlatmamız gerekiyor. Bu ne kadar önemli diye soracak olursanız, biz aile yapısı araştırmasında bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Parçalanan ailelere, boşanan ailelere sorduğunuz zaman kriz döneminde boşanmaların çok net bir şekilde arttığını görüyoruz. Bunu sadece biz değil dünya görüyor. Ekonomik kriz sosyal krize dönüyor. Bu durum iyi yönetilemezse ailenin parçalanmasına neden oluyor. Bu da en büyük sorun. Parayı tekrar buluyorsunuz ama aileyi tekrar bulamıyorsunuz.”

TEB Genel Müdürü Varol Civil, yapılan anlaşmayla tasarrufun nasıl yapılacağı, bankacılık işlemleri, doğru borçlanma, kredi kartı kullanımı, yatırım hakkında bilgilendirmeler gibi temel konular hakkında eğitim vereceklerini kaydetti. Aile, Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, aile odaklı hareket etmek istediklerini aktararak eğitimlerle ailenin güçlü yönlerini öne çıkarmak istediklerini belirtti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.