1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK-Milli koalisyonu için hazırlıklar başladı
AK-Milli koalisyonu için hazırlıklar başladı

AK-Milli koalisyonu için hazırlıklar başladı

AK Parti ve MHP arasındaki koalisyon görüşmeleri hızlandı. Bayrama kadar kurulması planlanan AK-MİLLİ koalisyonuna engel olarak görülen çözüm süreciyle ilgili de uzlaşmaya varıldı.

A+A-

AK Parti'de art arda yapılan istişare toplantılarının ardından koalisyon için MHP fikri ağır bastı. Kılıçdaroğlu'nun 'ben başbakan olmalıyım' diye tutturması ve kabul edilemez şartlar öne sürmesi CHP'yi saf dışı bıraktı. AK Parti ve MHP tabanlarının da destek verdiği AK-MİLLİ koalisyonu için gayri resmi görüşmeler yapılıyor. Diğer yandan MHP'nin üst düzey isimleri "AK Parti'nin dışarıda olduğu bir koalisyon alternatifi yok" sözleriyle AK-MİLLİ koalisyonuna destek veriyor.

KAPILAR CHP'YE KAPANDI

Daha düne kadar her ne şekilde olursa olsun başbakan olmak isteyen Kılıçdaroğlu, AK-Milli hükümetinin belirginleşmeye başlamasının ardından panikledi. AK Parti, MHP arasındaki görüşmeleri baltalamak için bu kez Bahçeliye "Gel seni başbakan yapayım" dedi. Ama Kemal Bey'in bu basit numarasını kimse yemedi. Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun teklifine "Çin'den gelen yeni bir oyuncak türü mü?" sözleriyle alaylı bir şekilde cevap verdi. Diğer yandan seçim sonuçlarıyla birlikte CHP içinde yükselen aykırı seslerin, olası koalisyon formülleriyle hükümete gelme ihtimaline karşılık ertelendiği, CHP'nin içinde bulunmadığı bir koalisyonun kurulması halinde parti içindeki çatlağın daha da büyüyeceği kulislerde konuşulanlar arasında.

Erdoğan tartışma konusu değil!

AK-MİLLİ Koalisyonunda doğrudan halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asla tartışma konusu yapılmayacak. 2 yıldan önce de erken seçime gidilmesi söz konusu olmayacak. AK-MİLLİ Koalisyonunda, Bakanlıklar, partilerin milletvekili sayılarına göre dağıtılacak.

ENGELLER TEK TEK AŞILIYOR

AK-MİLLİ koalisyonunun kurulmasının önündeki engeller taraflar arasında yapılan görüşmelerde tek tek aşılıyor. Özellikle çözüm süreci konusundaki uyuşmazlıkta önemli mesafeler alındı. AK-MİLLİ koalisyon hükümeti, HDP'den, PKK'nın silah bırakması için adım atmasını isteyecek. Silah bırakılırsa "çözüm süreci" yerini "demokratikleşme" adımlarına bırakacak.

KAYNAK: GÜNEŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.