1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi"
"AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi"

"AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi"

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelmesinin ardından başladı.

A+A-

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan salona giriş yapmasının ardından başladı.

Başkan Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Ankara Spor Salonu önünde toplanan partililere hitap ettikten sonra, kongre salonuna girdi.

Salona, eşi Emine Erdoğan ile gelen Başkan Erdoğan, kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamladı. Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Erdoğan'ın yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.

Bu arada, salona, "Kararlı bu dava, Türkiye'den dünyaya kısık seslerin sesi olmaya", "Millet bir, hedef bir", "Değişim yenilenerek devam ediyor", "AK Parti bir iddia değil ispattır", "AK Parti bir millet aşkı hikayesidir", "1071'den 2071'e aynı millet aynı istikamet", "Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik", "Kökü Anadolu'da, ufku dünyada", "Dinamik teşkilat, güçlü AK Parti, Büyük Türkiye", "Büyük misyon, bitmeyen vizyon" yazılı pankartlar asıldı.

Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diline, yabancı konuk ve gazeteciler içinse Kürtçe, Rusça, Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapçaya çevrilecek.

Konuşmalar, salon dışında kurulan büyük ekrandan da takip edilebilecek.

Erdoğan "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre salonuna gelişinde, "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.

AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

Öte yandan, siyah zemin üzerinde fosforlu AK Parti logosunun yer aldığı tişörtler giyen partililer, görsel bir şölen oluşturdu.

Divan Başkanlığı'na eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin seçildi!

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti Tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, tüzüğün 44'üncü maddesi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 14'üncü maddesi gereğince, salonda kongrenin toplanması için gereken delege sayısının tespit edildiğini açıkladı.

Ataş, salonda yeterli çoğunluğun hazır bulunduğunu, böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti.

Ataş, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.

Divan Başkanlığına eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin seçildi.

Şahin, AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nin başarılı, sonuçlarının da hayırlı olmasını diledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.