1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti İl Başkanı Emir Verdi İddiası
Ak Parti İl Başkanı Emir Verdi İddiası

Ak Parti İl Başkanı Emir Verdi İddiası

Hükümetin yaptığı 4+4 zammı ve Başbakan'ın öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor sözü üzerine Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne çelenk bırakmak istedi.

A+A-

Hükümetin yaptığı 4+4 zammı ve Başbakan'ın öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor sözü üzerine Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı binası önüne çelenk bırakmak istedi. Bunun üzerine polis ile öğretmenler arasında arbede yaşandı. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar’ın emri üzerine polislerin kapıya çelenk bıraktırmadığını iddia etti.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, yıllardır eylem yaptıklarını ve daha önce de çelenk bıraktıklarını belirterek, bu yasağın nedenini anlamadıklarını belirtti.

Yaklaşık 50 sendika üyesi eğitimcinin bulunduğu alanda çevik kuvvet polislerinin aralarında bulunduğu çok sayıda güvenlik görevlisi AK Parti il binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Yaşanan arbedenin ardından açıklama yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Bütün memurların bankalara kredi borcu var. Yüzde 4 zam 40 TL ediyor. Hiçbir şeye yetmez. 'Öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor.' diyen Başbakan, doğuda köylerde çalışan öğretmenleri hiç aklına getirmiyor mu? Başbakan özür dileyene kadar eylemlere devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra sendika üyeleri ile basın açıklaması yapan Uğur, geçmişte buna benzer eylem yapmalarına karşın hiçbir direnç ile karşılaşmadıklarını hatırlattı. Uğur, polis ile karşı karşıya kalmalarının AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar’ın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamit Yüksel’e ‘Kapımın önünde çelenk görmek istemiyorum' sözü olduğunu iddia etti.

Polis ile karşı karşıya gelmeyi hiçbir zaman istemediklerini vurgulayan Uğur, “13 yıl boyunca bir çok sayıda eylem yaptık. Ama hiçbirinde polis ile karşı karşıya gelmedik. Çünkü biz, şehit olduğunda ilk üzülen kesimi temsil ediyoruz. Bize müdahale eden polisler içerisinde hiç birinin isteyerek bu işi yaptığına inanmıyorum. Emir ile yapmak zorunda kaldılar. Bu emri verenleri protesto ediyorum. Başbakan öğretmenlere söylediği sözü geri alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. AK Parti İl Başkanlığı önünde de farklı iş kollarındaki arkadaşlarımız yine çelenk koyma eylemi yapacaklardır.“ şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.