1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı, Milletvekili Fatma Şahin: Atatürk'ün Bıraktığı En Önemli Manevi Miras Bilim Ve Akıl
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı, Milletvekili Fatma Şahin: Atatürkün Bıraktığı En Önemli Manevi Miras Bilim Ve Akıl

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı, Milletvekili Fatma Şahin: Atatürk'ün Bıraktığı En Önemli Manevi Miras Bilim Ve Akıl

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Atatürk'ün bıraktığı en önemli manevi mirasın bilim ve akıl olduğunu beli...

A+A-
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Atatürk'ün bıraktığı en önemli manevi mirasın bilim ve akıl olduğunu belirterek, "Kadın-erkek fırsat eşitliği için mücadele ederken kadınlarımızın kendi arasındaki eşitsizliği kabul edemeyiz. Bilim ve aklı kullanacağız, vicdanımızı kullanacağız. Bütün yasakları arkamızda bırakarak aydınlık Türkiye'yi yakalayacağız." dedi.

Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen 10. Kadın Buluşması Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen buluşmaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, toplantının moderatörlüğünü yaptı.

Toplantıya, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile çok sayıda kadın davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimi için bayanları belediye başkanlığına aday olmaya çağırdı. Güzelbey, "2014 seçimleri için ben şimdiden bayan arkadaşlara, kolları sıvayın diyorum. Kan değişikliğinde daima fayda vardır. Bayanların ellerini attıkları her işte büyük bir başarı vardır. Ben bu açıdan belediye başkanlığına tüm arkadaşları şimdiden davet ediyorum." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise değişimin öncüsü olmalarına rağmen yapacak çok işleri olduğunu söyledi. Fatma Şahin, şöyle konuştu: "Şu anda kadın-erkek fırsat eşitliği için mücadele ederken kadınlarımızın kendi arasındaki eşitsizliği kabul edemeyiz. Her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Bunun bir vicdan ve akıl meselesi olduğunu ve çözülmesi gerektiğini inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı en önemli manevi miras, bilim ve akıldır. Bilim ve aklı kullanacağız, vicdanımızı kullanacağız. Bütün yasakları arkamızda bırakarak aydınlık Türkiye'yi yakalayacağız."

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da hayatın temelinde yer alan kadının günlük hayatın devamında da büyük sorumluluklar üstlenmesine karşın, tarih boyunca erkeklerle eşit haklara sahip olamadığını söyledi. Kamçı, "Toplumsal yaşamda erkeklerle eşit olma mücadelesi gösteren kadınlar, zorlu yollardan geçerek bugün ilim, siyaset, eğitim, yönetim, sanat, kültür, spor, sanayi ve ticaret gibi birçok alanda başarılara imza atmışlardır. Türk kadını, özellikle Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte elde ettiği kazanımlarla bugün hayatın her alanında yer almaktadır. Kadınlarımızın toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine ve ilerlemesine yön verecek niteliklerde olmaları yalnız kendileri için değil toplumun tamamı içinde büyük önem arz etmektedir." diye konuştu.

Toplantının basına kapalı bölümü, 'Geçmişten Günümüze Kadınların Emeği ve Üretkenliği, Engeller ve Fırsatlar' konulu konferansla devam etti. Konferansa konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Araştırmalar Kurumu Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, Dr. Alev Erkent, Dr. Hidayet Şefkatli Tuksal katıldı.

SÜMEYYE ERDOĞAN MODERATÖR OLDU

İkinci oturumda ise Sümeyye Erdoğan moderatörlüğünde 'Sivil Toplum Alanında Kadınların Emeği ve Üretkenliği' konusu ele alındı. Bu oturuma konuşmacı olarak Başkent Kadın Platformu'ndan Nesrin Semiz, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı'ndan Rabia Aldemir, Ak-Der'den Neslihan Akbulut katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.