1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti’de seçim heyecanı
AK Parti’de seçim heyecanı

AK Parti’de seçim heyecanı

Ak Parti’de hükümet ve parti yönetimden sonra, grup yönetimi de belli oldu. 5 grup başkanvekilliği için yapılan seçimde Davutoğlu’na yakın Çakır gitti, İnceöz, Bostancı ve Turan yeniden seçildi.

A+A-

AK Parti’de son koltuklar da dün sahiplerini buldu. Ak Parti grubu, hükümet programı müzakerelerinin gerçekleştirildiği TBMM Genel Kurulu öncesi basına kapalı bir toplantı yaptı. Toplantıda, Nurettin Canikli’nin yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmesi, diğer grup başkanvekilleri İlknur İnceöz, Naci Bostancı Bülent Turan ve Coşkun Çakır’ın da Yıldırım’a “Arzu ettiği isimle çalışma imkanı” tanımak için istifa etmeleri nedeniyle boşalan 5 grup başkanvekilliği için seçimler yapıldı.

‘Becayiş’ yaptılar
Saat 14.00’de başlayan toplantıya Başbakan Yıldırım bizzat başkanlık etti. Yıldırım’ın, tasnif komisyonu üyelerini seçerken torbadan çektiği ilk isim olan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in, “Sayın Başbakanım, grup başkanvekillerini de keşke böyle torbadan çekseniz” esprisine ise, “Sen her derde devasın Bayram” karşılığını verdiği öğrenildi. Kapalı grupta ardından yapılan seçimler sonucu, istifa eden 4 grup başkanvekilinden İnceöz, Turan ve Bostancı bu göreve yeniden gelirken, Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Tokat Milletvekili Coşkun Çakır grup başkanvekilliğine veda etti. Mehmet Elitaş ve Mehmet muş da Ak Parti’nin yeni grup başkanvekilleri oldu.

Dünkü seçimler sonucu bir anlamda Davutoğlu’nun son kabinesinde liste dışı kalınca Grup Başkanvekilliği’ne dönen Canikli ile grup Başkanvekili iken o kabineye Ekonomi Bakanı olarak giren Elitaş arasında “makam becayişi” yapıldı. Başbakan Yardımcısı olarak kabineye dönen Canikli’den boşalan makam odasını, kabine dışı kalan Elitaş’ın kullanacağı öğrenildi. Çakır’ın yerine Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, 1 Kasım seçimleri sonrası adı olası bakanlar arasında sayılan, son kongrede MKYK üyeliğine yeni seçilen 34 yaşındaki genç Mehmet Muş gelecek. Adı Grup Başkanvekilliği için geçen son MKYK’da yer bulamayan eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekilia Doğan Kubat’ın, ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Faruk Özlü’den boşalan Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı’na getirilebileceği belirtiliyor.

11 bakan yardımcısı yeniden atandı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına Mehmet Ersoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına HASAN Ali Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Orhan Yegin, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığına Fatih Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığına Mehmet Daniş, İçişleri Bakan Yardımcılığına Sebahattin Öztürk, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Hüseyin Yayman, Maliye Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu, Milli eğitim Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Şuay Alpay ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcılığına Yüksel Coşkunyürek yeniden atandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.