1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti'de yeni dönem yeni vitrin
AK Partide yeni dönem yeni vitrin

AK Parti'de yeni dönem yeni vitrin

AK Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi bugün yapılacak olağanüstü kongreyle başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 aylık reform adımlarının atılacağı yol haritasını açıklayacak!..

A+A-

AK Parti, büyük güne hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucusu olduğu partiye 998 gün sonra yeniden genel başkan olacak. “Yeni Atılım dönemi” sloganı ile yapılacak Olağanüstü Kongre’de parti yönetimi de değişecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tüm delegelerin imzası ile genel başkanlığa aday gösterileceği kongrede tüzükte yapılacak değişiklikle “genel başkan vekilliği” oluşturulacak ve bu göreve Başbakan Binali Yıldırım getirilecek. Erdoğan’ın yeni MYK’yı, Yıldırım’ın da Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni kabineyi bu hafta eş zamanlı olarak belirlemesi bekleniyor. Kongrede Erdoğan; 2019 yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ana hedef olarak gösterecek ve buna dair 6 aylık reform adımlarının atılacağı yol haritasını açıklayacak.

‘YENİ ATILIM DÖNEMİ’

Kongrenin ana sloganı da, “Yeni Atılım Dönemi: Demokrasi-Değişim-Reform” olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, yeni döneme dair ilk 6 ayda atılacak adımlara dair mesajlar verecek. Erdoğan mesajlarında iç politikanın yanı sıra AB süreci ve ABD temaslarının ardından ABD ile yeni yol haritasına, dış politika sürecine dair de yeni bir vizyonu çizmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide atılacak adımlar ve reform paketleri ile Meclis çalışmaları ve siyasi adımlarla ilgili de konuşmasında 6 aylık dönemde atılacak adımlara dair açıklama yapacak. 

RABİA VE GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ YENİ TÜZÜKTE...

AK Parti’nin bugünkü olağanüstü kongresinde, parti tüzüğünde önemli değişiklikler yapılacak. Tüzük değişikliğinin kongre tarafından onaylanması durumunda, sadece genel merkez ile sınırlı genel başkan vekilliği makamı ihdas edilecek. Bu makama Başbakan Binali Yıldırım’ın daha sonra genel başkan tarafından seçilmesi bekleniyor. Dokuz maddeden oluşan değişiklik kapsamında, tüzüğün 4. maddesine “Ak Parti, temel amaç ve hedefler doğrultusunda, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder” ibaresi de eklenecek. Ayrıca üç dönem kuralı gerektiği zaman esnetilecek; bu konuda kararı MKYK verecek./Haber7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.