1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Çelik: Devlet Akan Kanun Durması İçin Çok Yönlü Çalışma Yapıyor
Ak Partili Çelik: Devlet Akan Kanun Durması İçin Çok Yönlü Çalışma Yapıyor

Ak Partili Çelik: Devlet Akan Kanun Durması İçin Çok Yönlü Çalışma Yapıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, İmralı görüşmelerini yeni bir süreç gibi nitelendirmenin anlamsız olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, İmralı görüşmelerini yeni bir süreç gibi nitelendirmenin anlamsız olduğunu söyledi. Çelik, “Bu daha önce başlanan bir sürecin devamıdır.” dedi.
AK Parti İl Başkanlığı’nın iki günlük teşkilat içi eğitim programına katılmak üzere Adana’ya gelen Çelik, basın mensuplarının gündemdeki konularla ilgili sorularını cevapladı. Devletin akan kanın durması için çok yönlü bir çalışma yaptığını hatırlatan Çelik, “Devletin ilgili birimleri gerekli görüşmeleri yapıyor. Siyasetçi olarak pozisyonumuz, ilkemiz, ‘siyasetle müzakere, terörle mücadeledir.’ Dolayısıyla her gün yol haritaları açıklanıyor. Olur, olmaz bir sürü diyaloga yer veriliyor. Bunların çoğunun gerçekle bir alakası yok. Gereken yerde gereken açıklamalar zaten yapılır. Normal bir şekilde devam ediyor.” dedi. Devletin devlet olmaktan çıkmadığının altını çizen Ömer Çelik, milletin de kendisini tasviye etmediğini vurguladı. Bazı aşırı yorumlara çok itibar etmemek gerektiğine işaret eden Çelik, konuyu bir istismar aracı olarak sunanların yorumlarının çok dikkate alınmamasını istedi.

FRANSA’DAKİ OLAY ÇOK KOMPLİKE BİR EYLEM

Fransa’da 3 terör örgütü üyesi PKK’lı kadının öldürülmesine ilişkin ise Çelik, biraz beklemek gerektiğini aktardı. Fransa İçişleri Bakanlığı’nın olayı çok yönlü araştırdığına işaret eden Çelik, “Hadisenin oluş şekli çok komplike bir eylem olduğunu gösteriyor. Biraz daha gerçekler ortaya çıksın, ondan sonra bir şey varsa, kamuoyu ile paylaşılır. Şimdi ne söylesek spekülasyon olur.” açıklamasını yaptı.

MESCİDE SALDIRIYI YAPANLAR CEZALANDIRILSIN
İncirlik’teki 10’nucu Tanker Üs Komutanlığı’ndaki mescide yapılan saldırıyı kınayan Çelik, şöyle devam etti: “Anladığım kadarıyla orada cami kütüğüne kayıtlı olmayan bir mescit mevcut. Yılbaşı gecesi bu mescide böylesi çirkin bir eylemde bulunulmuş. Genel Kurmay Başkanlığı, ‘idari tahkikatın sürdüğü’ şeklinde bir açıklama yaptı. Tabi cami ve mukaddesatta saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Burada beklentimiz şudur: Hiç kimse herhangi bir örtbas çabasına girmeden eylem neyse tam içeriği kamuoyu ile paylaşılsın. Neticesi itibariyle sorumlular bulunduğu takdirde– ki bulunmaması için hiçbir sebep yok– açık bir şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bunun Adana’da olması bizim için ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Dolayısı ile Adana ve AK Parti olarak özel bir hassasiyetle bu meseleyi takip edeceğiz. Camilere, başka dinlerin ibadet yerlerine de bu şekildeki bir saldırıyı kabul etmeyiz. Sonuna kadar takipçisi olacağız.”
CİHAN

AK Partili Çelik: Devlet akan kanun durması için çok yönlü çalışma yapıyor

AK Partili Çelik: Devlet akan kanun durması için çok yönlü çalışma yapıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.