1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Günnar: Milli İrade Sokaklarda Huzursuzluk Çıkartarak Gösterilmez
Ak Partili Günnar: Milli İrade Sokaklarda Huzursuzluk Çıkartarak Gösterilmez

Ak Partili Günnar: Milli İrade Sokaklarda Huzursuzluk Çıkartarak Gösterilmez

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, milli iradenin sokaklarda huzursuzluk çıkartarak, milletin işini gücünü engelleyerek gösterilemeyeceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, milli iradenin sokaklarda huzursuzluk çıkartarak, milletin işini gücünü engelleyerek gösterilemeyeceğini söyledi.

Günnar, parti kurmaylarıyla Zorlu Grand Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 11 yıllık iktidarlarında Trabzon’a yaptıkları hizmetleri anlattı. Konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine de değinen Günnar, son haftalarda ülkede insanların canını sıkan olaylar yaşandığına dikkat çekti. Bazı çevrelerin Gezi Parkı’nda ağaçları bahane edilerek Türkiye’nin 100 milyon liralık kaybına neden olduğunu ifade eden Günnar, “Esnafımızın dükkan ve işyerleri yağmalanmış, camları kırılmış, bir simitçinin üç tekerlekli büfesi dahi acımasız bir şekilde darmadağın edilmiştir. Marjinal gruplar ve terörist zihniyetli anlayış ‘masum eylem yapıyoruz, demokratik hakkımızı kullanıyoruz’ diyen vatandaşlarımızın arasına girmiş, sızmış ve onların da huzurunu kaçıracak seviyeye ulaşan problemleri oluşturmuşlardır.” dedi.

Eylemlerin çok büyük bir organizasyonla Türkiye’nin birkaç şehrine yayıldığına işaret eden Günnar, bazı şehirlerin aksine Trabzon’da hiçbir taşkınlığın olmadığı kabul edilebilir eylemler yapıldığını hatırlattı. Trabzon’daki eylemlerdeki sağduyularından dolayı gösterilere katılan vatandaşlara teşekkür eden Günnar, MHP ve CHP İl Başkanlarını da sağduyulu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti. Günnar, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlunun bu süreçteki beyanat ve tavırlarını ise kendisine yakıştıramadığını dile getirdi. Herkesin demokratik bir şekilde eylem yapma hakkına karşı olmadıklarının altını çizen Günnar, “Ancak bu eylemleri yaparken Türkiye’nin önünü kesmek, Türkiye’yi zayıflatmak, hükümeti sokak gösterileri ile indirmeye çalışmak anlayışı siyasi partilere ve ülkemize zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

CHP SİYASETİ SOKAKLARA TAŞIMIŞTIR
Başkan Günnar, gelinen son noktada sokaklara sirayet eden ve tehlikeli boyutlara varan gösterilerin tüm halkımızı rahatsız ettiğine vurgu yaptı. Günnar, şu iddiaları dile getirdi: “Şu anda Türkiye’de hangi şehrinde olursa olsun, sokak eylemlerinin tamamı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eylemleridir diyebiliriz. CHP siyaseti Meclis’ten çıkarmış ve sokaklara taşımıştır. CHP zihniyeti sandıkta başarılı olamayacağını anlayınca sokak siyaseti ile birlikte daha çok sandığa gömülecek hatalı eylemlerin içerisine girmiştir. Ben şahsen gelinen noktada bütün sokak eylemlerini CHP’nin eylemi olarak nitelendirmekteyim.” diye konuştu. CHP yönetiminin daha önce kendilerinin söylediği bazı teklifleri, hükümetin de dile getirmesinin ardından çark ettiğini savunan Günnar, “Bunlara ‘milli irade hırsızları’ ünvanı takıldıysa boşuna değildir. Milli irade sokaklarda huzursuzluk çıkartarak, milletin işini gücünü engelleyerek, dış güçlerin taşeronluğunu yaparak gösterilmez, milli irade bu şekilde gösterilmez.”

Gezi Parkı olaylarını bazı banka ve işadamlarının organize ettiği iddiasını dile getiren Günnar, Türkiye’nin birçok alanda attığı tarihi adımların dış mihrakları rahatsız ettiğini belirtti. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin bu süreci desteklediğini ifade eden Günnar, “Kalkınmış bir Türkiye’yi kimse istemez. Bugün bu eylemler artık sönmek üzere. CHP zihniyeti istediği kadar sokak siyaseti yapmaya devam etsin, bunda başarılı olamayacaktır.” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.