1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ak Partili Uğur'dan Başkan Ok'a Meydan Ve Otel Eleştirisi
Ak Partili Uğurdan Başkan Oka Meydan Ve Otel Eleştirisi

Ak Partili Uğur'dan Başkan Ok'a Meydan Ve Otel Eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Meydanı ve eski lunapark alanına yapılması planlanan otel projesiyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Ok'a tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Meydanı ve eski lunapark alanına yapılması planlanan otel projesiyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Ok'a tepki gösterdi. Başkan Ok'un halkı yanılttığını ileri süren Uğur, "Belediye başkanımızı çok endişeli ve heyecanlı gördüm. Tereddüt içerisinde ve panik havasında. Biz AK Parti olarak ben milletvekili Edip Uğur olarak demokrasiye inanmış kimseleriz. Halk iktidar yapar, halk iktidardan indirir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Ok'un kendisi ve partisi hakkında iddialarına cevap verdi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İl Genel Meclisi Başkanı (İGM) Başkanı Ramazan Bahçavan ve diğer yöneticiler katıldı.

Balıkesir Belediyesi'nin hizmetlerini engellemek için hiç bir zaman bir davranışlarının olmadığını ifade eden Uğur, İller Bankası'ndan alınacak krediler için yardımda bulunduklarını bildirdi. Balıkesir Belediyesi'nin çok acele bir şekilde 9 Temmuz 2012 tarihinde meydana yapılacak olan yapıyla ilgili 17 gün içinde projeleri hazırlayarak kurula müracaat ettiğini belirten Uğur, "Belediye alan bin 700 metrekare bina yapmak için kuruldan izin istiyor. Belediyenin niyeti oranın meydan olarak kalması değil. Mimarlar Odası müracaat ettiğinde alanda hiç bir yapılaşma yok. Başkan Ok, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'ya 27 Aralık 2012 tarihinde Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararını faks çektiğini söylüyor. Peki ne zaman gönderiyor söz konusu yazıyı? Bu karar 22 Haziran 2012 tarihinde alınmış. Sen 27 Aralık 2012 tarihinde gönderiyorsun. Bu tarihe kadar sen milletvekiline, AK Parti İl Başkanı'na 'Buranın alan olarak kalmasını istiyoruz' diye müracaatın var mı? Yok. Ancak 2 Ocak 2013 tarihli meclis toplantısında burada bu binanın yapılması için karar çıkıyor." dedi.

Başkan Ok'un kendilerinden yardım istediğini ifade eden Edip Uğur, her zaman yardıma hazır olduklarını bildirdi. "Bu yetki tamamen Belediye Meclisi'nindir." diyen Uğur, "Toplasın meclisi 'Buranın alan olarak kalmasını istiyoruz' desin hemen çevirir. Kime nasıl ihale ettin? Esas burada yangından mal kaçıran, buradaki rant kime? Kime vereceksin bunu? Kime söz verdin?" diye konuştu.

"İMARLA İLGİLİ HİÇ BİR TASARRUFUM OLMADI"

Eski lunapark alanına yapılması planlan otel için Belediye Başkanı İsmail Ok'un savcıları göreve davet ettiğine işaret Uğur, şöyle devam etti: "3. maddede diyor ki: 'Arsa turistik tesis alanında bulunmakla birlikte, işin her türlü masrafı kendine ait olmak üzere gerekli plan tadilatını yaptırıp uygulamakta serbest olacak.' Plan tadilatını kim yapıyor? Belediye yapıyor. Belediyenin izni olmadan alışveriş merkezi olabilir mi? Yetkilisin yeşil saha yap.
Yetki tamamen belediyede. Yap kardeşim yeşil saha yap. Şimdi burada oynanan oyun Zağnos Paşa meydanını gözden kaçırmak. Hedef olarak lunaparkı gösterip orada inşaat yapmak birilerine peşkeş çekmek. Yazık değil mi Balıkesir'i katlediyorsun. Kendisi 'cambaza bak cambaza oda cambaza bakarken işi götürecek. Biz bu oyuna gelmeyiz. Sen daha önceden kime verileceği belli binaları yapıyorsun. Balıkesir'in tarihi simgesi olan Zağnos Paşa'nın, Karesi Türbesi'nin ve hamamının siluetini bozuyorsun."

Bugüne kadar imarla ilgili herhangi bir tasarrufu ve talebinin olmadığına vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "Kamuoyu uyutulamaz, gözünden hiç bir şey kaçırılamaz. Burada hakikaten bir cinayet işleniyor. Belediye başkanını çok endişeli, telaşlı görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

AK Partili Uğur'dan Başkan Ok'a meydan ve otel eleştirisi

AK Partili Uğur'dan Başkan Ok'a meydan ve otel eleştirisi

AK Partili Uğur'dan Başkan Ok'a meydan ve otel eleştirisi

AK Partili Uğur'dan Başkan Ok'a meydan ve otel eleştirisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.