1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Partili Uğur'dan Kendisini Müftü Karısı Olarak Tanıtan Chp'li Kadına Tepki
Ak Partili Uğurdan Kendisini Müftü Karısı Olarak Tanıtan Chpli Kadına Tepki

Ak Partili Uğur'dan Kendisini Müftü Karısı Olarak Tanıtan Chp'li Kadına Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, kendisini müftünün karısı olarak tanıtıp Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'in eşi Gül Taşlı Cenal'e tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, kendisini müftünün karısı olarak tanıtıp Başbakan Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunan eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'in eşi Gül Taşlı Cenal'e tepki gösterdi. Olayı provokasyon olarak değerlendiren Uğur, "Hem Başbakan'a hakaret ediyor, hem de yalan söylüyor. Konuyla ilgili yargıya şikayetler var, gereken yapılacak." dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, partisinin il binasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Önceki gün sosyal paylaşım siteleri ve bazı televizyon kanallarında yayınlanan video görüntüsünü izlediğini belirten Uğur, olayın provokasyon olduğunu bildirdi.

         "Adı geçen kadın başına bir başörtüsü takmış kendisini müftü eşi olarak tanıtıyor." diyen Uğur, şöyle devam etti: "Eşinin şalvarlı olduğunu ve ondan ayrılacağını söylüyor. Başbakan'a küfrediyor. Ondan sonra bizim sosyal medya ve basınımız, 'bak müftünün hanımı bile Başbakan Erdoğan'a hakaret ediyor. Gezi Parkı olaylarını destekliyor' diyor. Hem Başbakan'a hakaret ediyor, hem de yalan söylüyor."

        Sosyal medyada yer alan başka bir fotoğrafın daha büyük ilgi çektiğine dikkat çeken Uğur, "Duran adam protestolarını başlatan şahıs başörtüsü takıp başörtülülerle birlikte görülüyor. Bunlar provokasyon için orada. Bu da provokasyon yapıyor, diğeri de provokasyon yapıyor. Bunlar Cumhuriyet Halk Partililerin yapmış olduğu bir şey. Konuyla ilgili yargıya şikayetler var, gereken yapılacak. Bunların yüzünü düşüncelerini ortaya koyuyor." diye konuştu.

        Kendisinin sosyal medyayı çok fazla kullanmadığını ifade eden Ahmet Edip Uğur, şunları kaydetti: "Zamanım olursa sosyal medyayı takip ediyorum. Bazen 2-3 gün hesaplarıma bakmıyorum. Çünkü vakit bulamıyorum. Biz daha çok halka yüz yüze bire bir olmayı tercih ediyoruz. Sosyal medya insanlara yalan yanlış bilgiler veriyor. İş sulandı, inandırıcı değil. Her hafta Balıkesir'e gelip halkla görüşüyorum."

        Gezi olaylarına destek için kamera karşısına geçip kendisini 'müftü karısı' olarak tanıtan Gül Taşlı Cenal'in daha sonra Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bar işletmecisi olduğu orta çıkmıştı. Eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu öğrenilen Gül Taşlı Cenal, başörtülü olarak çektiği video görüntüsünde Başbakan'a ağır hakaretler ediyor. Olayın ardından CHP Balıkesir Başkanlığı, parti üyesi olan Gül Taşlı Cenal hakkında inceleme başlatmıştı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.