1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ak Parti'li Ulema: Büyükşehir Yasası İle Köylere Yatırım Yağacak
Ak Partili Ulema: Büyükşehir Yasası İle Köylere Yatırım Yağacak

Ak Parti'li Ulema: Büyükşehir Yasası İle Köylere Yatırım Yağacak

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, bu hafta Menemen ilçesine bağlı Süleymanlı, Görece, İğnedere ve Aykıran köylerini ziyaret etti.

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, bu hafta Menemen ilçesine bağlı Süleymanlı, Görece, İğnedere ve Aykıran köylerini ziyaret etti. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Büyükşehir Kanunu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ulema, bu konuda muhalefetin bilinçli bir şekilde bilgi kirliliği yaptığını ve halkı yanlış yönlendirdiğini söyledi. Kanuna karşı çıkan bazı kesimlerin köy muhtarlıklarının kaldırılacağı yönünde dedikodu ürettiğini, bunların asılsız olduğunu, mahalleye dönüşen köylerde bunların mahalle muhtarlığı olarak hizmet vereceğini ifade etti. Ulema, bu kanunla köylülerin hiçbir hak kaybına uğratılmadığını, aksine mevcut haklardan eşit faydalanma imkanı bulacağını belirtti.

Bu kanunla belediye hizmetlerinde verimliliği artırmak ve il sınırları içinde her bölgeye eşit hizmet götürülmesini sağlamak istediklerini aktaran Milletvekili Ulema, "Yeni çıkardığımız bu yasayla hiçbir vatandaşımız hak kaybına uğramayacak ya da aldığı hizmetin kalitesinde bir eksilme olmayacaktır. Aksine her vatandaşımız, eşit ve daha kaliteli hizmet almaya başlayacaktır." dedi. Büyükşehir Kanunu'nun neler getirdiğine de değinen Nesrin Ulema, köylerdeki orman ve mera haklarının olduğu gibi korunacağını, tasarrufunun köylülere ait olduğunu, yine köylerde yaşayan vatandaşlardan belediye vergi harç ve katılım paylarının 5 yıl süreyle alınmayacağını, su ücretlerinin 5 yıl süreyle en düşük tarifenin dörtte birini geçmeyeceğini söyledi. Belediyelerin mahalleye dönüşen köylere 10 yıl süreyle gelirlerinin yüzde 10' u kadar altyapı yatırımı yapacağını vurgulayan AK Parti Milletvekili Ulema, yine bu düzenlemeyle büyükşehir sınırları içinde tahsil edilen vergiden aktarılan yüzde 5 bütçe payının yüzde 6'ya, ilçe belediyelerine ve büyükşehirlere verilen yüzde 2,5 genel bütçe payınınsa yüzde 4,5’a çıkarıldığını söyledi. CİHAN

AK Parti Milletvekili Ulema: Büyükşehir Yasası ile köylere yatırım yağacak

AK Parti Milletvekili Ulema: Büyükşehir Yasası ile köylere yatırım yağacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.