1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ak Parti'li Vekiller, Bakan Eker'den Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi
Ak Partili Vekiller, Bakan Ekerden Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi

Ak Parti'li Vekiller, Bakan Eker'den Sorunların Çözümü İçin Destek İstedi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin AK Parti'li milletvekilleri, tarım ve hayvancılık sorunları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den destek istedi.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi'nin AK Parti'li milletvekilleri, tarım ve hayvancılık sorunları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den destek istedi.

AK Parti Kars milletvekilleri Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz ve Cengiz Yavilioğlu, Ağrı milletvekilleri M. Kerim Yıldız ve Ekrem Çelebi'den oluşan milletvekili heyeti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'i ziyaret etti.

Milletvekilleri, bölgenin tarım ve hayvancılık sorunları hakkında Bakan M. Mehdi Eker'e bilgi vererek, sorunların çözümü adına destek istedi.

Öncelikle acilen durdurulan et kesiminin başlatılması, durdurulan dişi hayvan kesiminin devam ettirilmesi ve hayvan kesiminin arttırılmasının sağlanması konusunda destek isteyen milletvekilleri, Eker'den şu taleplerde bulundu: "Kaba yemin devlet eliyle getirilmesi ve hayvan başına yem desteği verilmesi, bölgede özellikle Küçükbaş Hayvancılık Kooperatiflerinin desteklenmesi,
Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nin Küçükbaş Hayvancılık Havzası Olarak Belirlenmesi ve Destekleme Modeline Alınması Projesi'nin desteklenmesi, Hayvan kesimlerinin hızlandırılması için Et ve Balık Kurumu depolarının çabucak boşaltılabilmesi açısından, stoklarında bulunan etin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması."

        Milletvekilleri, Bakan Eker'in söz konusu taleplerin hepsinin çok önemli olduğu ve her bir öneri ve talep ile çok yakından ve hızlı bir şekilde ilgilenileceğini ifade ettiğini kaydetti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.