1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akansu Koleji Öğrencileri, Somali’de Su Kuyusu Açtırıyor
Akansu Koleji Öğrencileri, Somali’de Su Kuyusu Açtırıyor

Akansu Koleji Öğrencileri, Somali’de Su Kuyusu Açtırıyor

Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji öğrencileri, kuraklığın yaşandığı Somali için kermes düzenleyip harçlıklarından para biriktirdi.

A+A-

Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji öğrencileri, kuraklığın yaşandığı Somali için kermes düzenleyip harçlıklarından para biriktirdi. Toplanan para, Somali’de su kuyusu açtırılması ve sağlık hizmetleri için kullanılacak.

Kılıçarslan Eğitim Kurumlarına bağlı Akansu Koleji öğrencileri, Somali’deki insanlık dramına duyarsız kalmadı. Okul idarecilerinin önderliğinde öğrenciler, öncelikle babalarından aldıkları harçlıkların bir bölümünü Somali için ayırdı. Daha sonra okul bünyesinde 2 gün süren 'Somali’ye Akansu' temalı kermes düzenlendi. Toplanan harçlıklar ve kermesten elde edilen toplam 12 bin lira tutarındaki para, Akansu Koleji Müdürü Hüsamettin Demirel tarafından Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Müdürü Abdi Durna’ya teslim edildi. Kurum olarak ana hedeflerinin üst düzey bir eğitim vermek olduğunu belirten Demirel, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukları dünya üzerindeki olumsuzluklara karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirmek istediklerini söyledi. Demirel, “Bu mihval üzeri cemiyet hayatına tam adapte olmuş gençler yetiştirmek de ana şiarımızdır.“ dedi.

Yardım gelirini Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışlama nedenlerini de anlatan Demirel, "Kimse Yok Mu’nun Somali faaliyetleri artık bütün dünyanın gündeminde. Biz de yardımlarımızı en kısa sürede o bölgeye ulaştıracağından şüphemiz olmadığı için Kimse Yok Mu’yu seçtik.” açıklamasında bulundu.

Dernek müdürü Abdi Durna da öğrencilerin duyarlılığı karşısında duygulandıklarını ifade etti. Bu gençler sayesinde ülkedeki ve yeryüzündeki mağdurların yüzünün güldüğünü belirten Durna, toplanan bu parayla yardım kampanyasının amacına uygun olarak Somali’de su kuyusu açtıracaklarını söyledi. Durna, “Ayrıca o bölgede ciddi bir hastalık olan katarakt tedavisinde de kullanacağız. Akansu Koleji idarecileri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.