1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. AKARYAKIT VURGUNU’NDA NE DEDİYSEK O ÇIKTI!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

AKARYAKIT VURGUNU’NDA NE DEDİYSEK O ÇIKTI!

A+A-

AKARYAKIT VURGUNU’NDA NE DEDİYSEK O ÇIKTI!

-MEHMETÇİK VE ABD'NİN AFRİN KABUSU-

CİĞERİMİZDEN VURMUŞLAR

ALKIŞLAR ANKARA POLİSİNE…

 

Okyanuslar aşarak topu, tüfeğiyle Orta Doğu’yu karıştırmak isteyen baş mikser ABD, bugünlerde kanlı düşlerine ulaşamamanın sıkıntısını yaşıyor. Çıkarları uğruna insanı insana vurdurmayı dış politika olarak benimsemiş Amerika aynı zaman da tam bir şaşkınlık içerisinde. Çünkü Orta Doğu hesaplarını bir zamanlar Batı tarafından 'Hasta Adam' olarak adlandırılan Türkiye allak bullak etmiş durumda..

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihinden gelen büyük başarısı azmi, Türkiye'nin kararlılığı tam bir kâbus olmuş Amerika için. Durum öyle olunca da doğal olarak, Esenboğa'ya ABD yetkililerini içinde taşıyan uçağın biri iniyor biri kalkıyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı basın toplantısında süt dökmüş kediye benziyor. Çünkü Türkiye'nin kararlılığını bir kez daha görmenin şaşkınlığını yaşıyor. Peki, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster'in suratı farklı mı? Elbette hayır.! O da anlamış Türkiye'nin kolay lokma olmadığını.. Ha diyeceksiniz ki Amerika, Türkiye'yi ilk defa bu böyle kararlı görüyor. Tabi ki HAYIR.! Bunu anlamak için ABD'nin geçmişe bakması yeterli bence. Bakın..

1-) KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NA DA KARŞI ÇIKMIŞTINIZ NE OLDU? RAHMETLİ DÖNEMİN BAŞBAKANI BÜLENT ECEVİT VE RAHMETLİ BAŞBAKAN YARDIMCISI NECMETTİN ERBAKAN DÜĞMEYE BASTI. ‘AYŞE TATİLE ÇIKTI’ TÜRK ORDUSU ADAYA AYAKBASTI. YALAN MI?

2-) SİZDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ Kİ, YAKIN TARİHTE AMERİKAN ASKERLERİNİN KONUŞLANACAĞI TEZKERE HEM İKTİDAR HEM DE MUHALEFET CEPHESİYLE RET EDİLDİ. YANİ TÜRKİYE HEM YÖNETİMİ, HEM DE MUHALEFETİ İLE BİR BÜTÜN OLUVERDİ.

 

‘BIRAKIN BU SÖYLEMLERİ’

Hazır Zeytindalı Operasyonu'ndan söz etmişken, ana muhalefet partisinden bir ricam olacak. Ey sevgili CHP'liler bakın, 15 Temmuz'da bu ülkede kanlı bir darbe girişimi atlattı. Koca ülke tabiri caizse uçurumun eşiğinden döndü. İşte sınırlarımızda yaşanan hareketlilik bu kanlı darbenin uluslararası boyutudur. Çok ama çok rica edeceğim şimdilerde dilinize ÖSO'yu dolandırmışsınız. Yok öyledir, yok böyledir diye. Yani inanın hala 15 Temmuz gecesindesiniz. Ne kadar üzücü, ne kadar ayıp. Lütfen ama lütfen destek olmayacaksanız hiç olmazsa köstek olmayın. Rica ediyorum. Lütfen..

 

AKARYAKITTA NE DEDİYSEK O ÇIKTI!

Çok yazılar yazdım, tehdit edildim, doğru haber yapmamakla suçlandım ama yazdıklarımın doğruluğu, yazılarımın ardından yapılan operasyonlarla ortaya çıktı. Aynı şimdilerde 72 ilde yapılan akaryakıt operasyonun da olduğu gibi. Bakın 600 Milyon Liralık Kaçak Akaryakıt Operasyonu öncesi Kocaeli-Samsun-İzmir üçgeninde neler yazmışım neler paylaşmışım şöyle bir bakalım..

  1. İŞTE O OYUN 23-EKİM-2017
  2. İŞTE GLOBAL TEMİNAT VURGUNU’NUN DETAYLARI 25-EKİM-2017
  3. VİCDAN PINARINIMIZ MI KURUDU BEYLER 28-EKİM-2017
  4. İHBARI SAVCILIĞA İBRAZ ETMEMİŞLER 1-KASIM-2017
  5. KAÇAK AKARYAKITIN MÜDÜR-MEMUR AYAĞI 13-KASIM-2017
  6. KAÇAK AKARYAKITTA SAMSUN’DA OLUP BİTENLER 15-KASIM-2017
  7. GLOBAL VURGUNUN GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ 20-KASIM-2017
  8. AKARYAKIT VURGUNU’NDA FİNALE DOĞRU 1-ARALIK-2017
  9. GELELİM FİNAL YAZIMIZA.. 11-ARALIK-2017 DE GÜMRÜK MÜFETTİŞLERİNİN HAZIRLADIKLARI SORUŞTURMA RAPORUNUN BİR SURETİNİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI’NA GÖNDERİLDİĞİNİ BELİRTMİŞTİM.

 

İŞTE BU YAZILARIMDAN SONRA…

İşte bu yazılarımdan sonra bakın neler olur? 72 ili kapsayan 600 Milyon Liralık akaryakıt vurgunu iddialarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı çalışma başlatır. Önce akaryakıt bayilerinde bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silinip silinmediği araştırılır. Yapılan inceleme sonucunda, verilerin her gün silindiği ithal edilen akaryakıtın dağıtım şirketlerince faturasız satıldığı ortaya çıkarılır. Sonra, sonrası malum operasyon için ‘Vira Bismillah' denilir. Operasyon kapsamında tam 118 kişi gözaltına alınır. Aralarında tanınmış akaryakıt şirketlerinin de bulunduğu 10 akaryakıt dağıtım şirketi mercek altına alınır. Bu akaryakıt şirketlerinin 803 adet istasyonunda da inceleme başlatılırken, akaryakıt firmalarına destek oldukları iddia edilen 3 yazılım şirketinin evraklarına da el konulur.

Hemen araya bir açıklamayı not etmek istiyorum. Vurgunun büyüklüğünü aynen bu açıklamada bulabiliriz. Diyor ki, Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Cemil Direkçi 'Benim tespitlerime göre, bir yılda 3 milyon ton faturasız akaryakıt piyasaya sürüldü' Pes bunlar olurken, evet bunlar olurken bazıları neredeydi be kardeşim.. Peki bunlar olduktan sonra, vurgun ortaya çıkarıldıktan sonra neyi değiştirdiniz be kardeşim..

İsterseniz soru şeklinde de sorayım. Bakın aşağıda sorularım var:

1-) MÜFETTİŞLERİN RAPORUNDA GÖREVLERİNDE ALINMALARINI TEKLİF ETTİKLERİ KOCAELİ VE SAMSUN BÖLGE MÜDÜRLERİ GÖREVDE MİDİR?

2-) BU BÖLGE MÜDÜRLERİYLE İLGİLİ, 4483 SAYILI MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA SORUŞTURMAYI YAPAN GÜMRÜK MÜFETTİŞLERİNİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA BİR ONAY VERİLDİ Mİ VERİLMEDİ Mİ?

 

Sorularımı biliyorum ki, cevaplamayacaksınız ben biraz daha ileriye giderek size daha doğrusu vicdanınıza seslenmek istiyorum. EY BAKANLIK YETKİLİLERİ, ÇALIŞTIKLARI GÜMRÜKLERDE KANUN VE YÖNETMELİKLERE SADIK GÖREV YAPAN GÜMRÜK MÜDÜRLERİ BİR ŞİKAYET İLE MÜFETTİŞ RAPORLARINA DAYANARAK ŞUBE MÜDÜRÜ YAPIYORSUNUZ. BU HAK MI? ADALET Mİ? yahu vicdanınız Allah korkunuz da mı yok sizin. Ne yaptınız devletimin kasasını, garip gurabanın lokmasını hortumlayan kaçakçının kaçakçılık yaptığı bölgenin amirini, memurunu, müdürünü. Allah şahidim olsun, iki elim yakanızda ve yemin ederim ki bu işin çok sıkı takipçisiyim. Hani bilginiz olsun!!

 

CİĞERİMİZDEN VURMUŞLAR!

Kaçakçıların sınırı, arı, namusu yok.. Onun için nasıl yaparsan, hangi yöntemle, hangi ürünle yap da kaçakçılık yap. İşte size parmak ısırtan bir kaçakçılık yöntemi daha. Ciğer Kaçakçılığı.. Evet, yanlış okumadınız ciğerden yapılan vurgun. Her zaman olduğu gibi yine benden alacağınız bu haberin detayı ise aynen şöyle; Namus, şeref ve haysiyette sınır tanımayan kaçakçılar önce Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı'ndan hayvan yemi belgesi alırlar. Belgeyi alan kaçakçı daha sonra İstanbul ve Afyon'da kirli işlerine start verir. Ancak devlette ölüm uykusunda değildir. İstanbul'da yapılan operasyonda İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ekipleri, Norveç'ten (Norveç'te sakatat yenilmez. Çöpe atılır.) hayvan yemi olarak beyan edilen 30 ton ciğere el koyar.

İkinci operasyon ise, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü görev alanındaki Afyon'da yapılır. Polonya'dan yine hayvan yemi olarak beyan edilen 65 ton ciğere el konulur. Peki derseniz ‘kaç tonu yakalanmadan iç piyasaya sürülür?’ onu Allah bilir. Takibim de bilginiz olsun!..

 

ALKIŞLAR ANKARA POLİSİNE

Ankara Polisi geçen hafta önemli operasyonlara imza attı. Başka kurumları kıskandıracak nitelikteki operasyonlarda meşhurrr Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir parfümericide 52 bin 39 adet kaçak eşyaya el koydu. Kaçak eşyanın dökümü ise aynen şöyledir: 13 bin 940 karton sigara, 20 bin 59 puro, 12 bin 151 adet cinsel içerikli hap, 600 adet elektronik sigara, 2 bin 711 adet pipo tütününe el konur. Ankara'da yani ülkenin başkentinde bu kadar kaçak malı sokan kişiden çok bu kadar malın nasıl sokulduğu gündem oldu. Ve ne yazıktır ki, her zaman olduğu gibi bu kadar malın ülkenin başkentine sokulmasında hiçbir gümrükçü en ufak bir üzüntü duymazken sorumluluğu da üzerine almadı. Ve ne yazıktır ki, yarın yine o görevliler aynı pişkinlikle koltuklarına oturacaklar, ayın sonunda devletin verdiği maaşları ceplerine indirecekler. Belki devlete hesap vermeyecekler ama Allah'a ne diyecekler orası malum!!

Hatırlarsanız,  2017 yılının Ocak ayı içerisinde Dubai’den Esenboğa Gümrüğü’ne koliler gelmişti.. Peki gümrük beyanı neydi? Diş Suyu idi..  Ve polisin takibindeki bu kolilerin içerisinden ne çıkmıştı? 10 bin parça free-shoplarda satılan sigara - 122 bin adet puro. Kısaca değerli okurlarım, ortada diş suyu falan yok! Malın değeri ise 600 Bin Türk Lirası. Birilerinden güvence alınmasa bu eşya Esenboğa’ya getirilir miydi? Ne demek istediğimizi anlayan anlamıştır herhalde...

 

- YAZARDAN FLAŞŞŞ NOT - 

'OSMANİYE’DE AKARYAKIT İSTASYONLARINDA RÜŞVET OPERASYONU'

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, AKARYAKIT İSTASYONLARINI DENETLEYEN İSKENDERUN GÜMRÜK MUHAFAZA KAÇAKÇILIK VE İSTİHBARAT MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ AYNI ZAMANDA (EPDK) DENETÇİ OLAN 4 GÖREVLİNİN BAZI AKARYAKIT İSTASYONLARINDA EKSİKLİK BULUNDUĞU GEREKÇESİYLE RÜŞVET ALDIKLARI BİLGİSİNE ULAŞARAK OPERASYON DÜZENLENDİLER. OPERASYON KAPSAMINDA, GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLİLERİ E.C.S. (28) - S.E. (30)  M.A. (31)  M.A. (33) GÖZALTINA ALINDILAR. ŞAHISLAR YAPILAN İŞLEMLERİN ARDINDAN ÇIKARILDIKLARI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANARAK CEZA EVİNE GÖNDERİLDİLER.

- YAZAR NOTU -

ORTA AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YAŞANAN BİR SKANDALI BELGELERİN IŞIĞINDA ÇOK YAKINDA AÇIKLAYACAĞIM. 

BU KONUYU MERAK EDENLER İÇİNSE, BİR İPUÇU VERMEK İSTİYORUM.

DÖNEM KAHRAMAN MURAT’IN DÖNEMİ..

BEKLEYİN!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum