1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Akdim’in Yeni Hizmet Binasına Görkemli Açılış
Akdim’in Yeni Hizmet Binasına Görkemli Açılış

Akdim’in Yeni Hizmet Binasına Görkemli Açılış

Antalya’da kültürlerarası diyalogu geliştirmek için kurulan Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AKDİM), yeni hizmet binası açıldı.

A+A-

Antalya’da kültürlerarası diyalogu geliştirmek için kurulan Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AKDİM), yeni hizmet binası açıldı.

Farklı milletlerden insanları değişik platformlarda bir araya getiren AKDİM, sanattan spora, geziden konferansa, geniş bir yelpazede programlar düzenliyor. AKDİM’in yeni hizmet binası Antalya Büyükşehir Belediyesi binasının da içinde bulunduğu Karaalioğlu Parkı’nda faaliyet gösterecek. Rus Konsolosluğu’nun yanında yer alan mekan, Karaalioğlu Parkı’nın içinde yer alması ve denize bakmasından dolayı turistlerin yoğun olduğu bir bölgede bulunuyor. Binanın açılışına Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Expo Genel Sekreteri Selami Gülay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe ve diğer protokol üyeleri katıldı. AKDİM’in ikinci ve merkez binası olan bu mekanın içi Osmanlı ve Selçuklu çizgileri ile motife edilmiş.
Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren AKDİM Genel Sekreteri İbrahim Kundak, “AKDİM, aslında ilk başta Antalya’daki yerleşik yaşayan yabancılara yönelik kuruldu. 3 yıl önce hizmet alanını genişleterek Antalya’da yaşayan entelektüel camiaya konferans, panel, sempozyum, kültürel ve sanatsal anlamda faaliyetleri de ekleyerek hizmetlerine devam etti. Yaptığımız programlarda yıllık 60 bin kişi dönüşümlü olarak katılıyor.” şeklinde konuştu. Kundak, 5 yıldır Türkçe Olimpiyatları’nın Antalya’daki etkinliklerini de kendilerinin organize ettiğini sözlerine ekledi.
Mekanın son derece nezih ve şık olduğunu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu mekan bulunduğu konum itibariyle kent hafızasında yer edinmiş bir yer. Böyle bir binanın içersinin klasik Osmanlı çizgileri ile bezenmesinden ve böylece bizim kültürümüzün başka medeniyetlere tanıtılacak olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi. AKDİM’in diyalog adına çok önemli adımlar attığını ve atacağını dile getiren Tütüncü, “Kendi milletimizin değerlerini taşıyan ortamlar diyalog çabasında çok ayrı avantajlar getirecektir. Bu binayı bu anlamda çok olumlu buluyorum.” diye konuştu.
Öte yandan binanın açılışında Alman, Rus gibi yabancı vatandaşlar da vardı. Rus vatandaşı olan Koreografi öğretmeni Taya Korobeynikova, AKDİM’de Türk kültürüne ait birçok şey öğrendiğini söyledi. Taya, AKDİM sayesinde barışın, kardeşliğin ve kültürlerarası diyalogun çok gelişeceğini ifade etti. AKDİM sayesinde Türk kültürünü dilini tanıdığına da değinen Taya, burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

AKDİM ANTALYA’DA NE YAPIYOR?
AKDİM, yerelden evrensele, din, dil, ırk ve sosyal statü farkı gözetmeksizin her kesimi kucaklayan bir hizmet anlayışı içinde çalışıyor. AKDİM’in amacı toplumda diyalog, barış, sevgi ve hoşgörüyü egemen kılmak. Türk kültürünün misafirperverliğini ve samimiyetini, Türkiye’ye gelen ve yerleşen yabancılara göstermek için etkinlikler düzenleyen AKDİM’in düzenlediği faaliyetlerden bazıları şunlar: Salı çayları, doğa yürüyüşleri, dil ve farklı etkinliklerle ilgili kurslar, şehir içi ve dışı geziler, sergiler, konserler ve Türkçe Olimpiyatları.
CİHAN

AKDİM’in yeni hizmet binasına görkemli açılış

AKDİM’in yeni hizmet binasına görkemli açılış

AKDİM’in yeni hizmet binasına görkemli açılış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.