1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AKDOĞAN NET KONUŞTU!
AKDOĞAN NET KONUŞTU!

AKDOĞAN NET KONUŞTU!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm süreci üzerinden HDP'yi eleştirdi.

A+A-

Akdoğan, Konya'da çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecini hükümetin başlattığını anımsatan Akdoğan, "Onlar bitti diyor. Kürt meselesiyle 100 tane başlık varsa 99 tanesini bu hükümet yaptı. HDP sadece engel oldu, sadece engel oldu, sadece provokasyon yaptı" dedi.

Devletin kendisini yenilediğine vurgu yapan Akdoğan, "AK Parti iktidarı red, inkar, asimilasyon politikalarına son verdi. Bölgesel ayrımcılığı ortadan kaldırdı. Her türlü reformu yaptı, her türlü hizmeti yaptı. Bugün hizmet yapan bir hükümet var, şantaj yapan bir örgüt var. Yatırım yapan bir hükümet var, baskı yapan bir örgüt var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan konuşmasında, terör örgütü PKK'nin, Kürt halkına zulüm yaptığını, yolunu kestiğini ve Kürt halkının evlatlarını dağa çıkardığını söyledi.

Terör örgütünün çözüm sürecinde her türlü engeli çıkardığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan şöyle devam etti:

"Şimdi diyorlar ki, 'Bizim barajı geçmemiz demokrasi için çok gerekli.' Niye gerekli? Yani sen güçlendiğin zaman demokrasi mi güçleniyor? Cumhurbaşkanlığında yüzde 9'u geçtin. Ne oldu? Daha mı demokrat oldun? Biz demokratik siyaseti güçlendirdik. Her türlü sorunun çözümü siyaset, ama o siyaset birilerinin uydusu olmayacak. Kandil üfleyecek bunlar oynayacak. Bunlar bir şey diyecek Kandil fırça atacak. Senin bütün yönetimini onlar belirleyecek, aday listeni Kandil yapacak sen de 'ben demokratım' diye dolaşacaksın."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.