1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Akgedik Barajı Hizmete Açıldı
Akgedik Barajı Hizmete Açıldı

Akgedik Barajı Hizmete Açıldı

Muğla'nın Milas Akgedik Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan telekonferans sistemiyle katıldığı törenin ardından, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak tarafından hizmete açıldı. Milas Ovası'nda 21

A+A-

Milas Ovası'nda 21 bin dekar tarım alanını sulamak ve Milas ilçesinin 35 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere planlanan Akgedik Barajı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan telekonferansla katıldığı törenle, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden tarafından birlikte açıldı.

İstanbul Haliç'teki kongre salonundan naklen yapılan açılış töreniyle, DSİ Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 55. yıldönümünde, aralarında Milas Akgedik Barajı'nın da bulunduğu, ülke genelindeki 55 tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Bu çerçevede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Milas Akgedik Barajı'nın açılışı için Muğla'ya bağlandığında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, yapımına 1995 yılında başlanan Akgedik Barajı'nın, 65 milyon liralık harcamayla tamamlandığını, baraj sularıyla Milas Ovası'nda 21 bin dekar tarım alanının sulanacağını, hizmete açılan barajın, Milas ilçesinin 35 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandığını söyledi.

Altıparmak, "Böyle güzel ve anlamlı bir günü bizlerle paylaştığınız ve bizleri onurlandırdığınız için, şahsım ve tüm Muğla Halkı adına şükranlarımı ve en içten saygılarımı sunuyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, hayırlı olsun dileği ardından, Akgedik Barajı'nın açılışı, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile AK Parti Muğla milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden tarafından birlikte gerçekleştirildi. Milas-Akgedik Barajı'nda düzenlenen törene, il ve ilçe yöneticileriyle, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, siyasi partilerin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

(CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.