1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akil Adamlar, Doğu Anadolu’daki Temaslarını Erzurum’da Sonlandıracak
Akil Adamlar, Doğu Anadolu’daki Temaslarını Erzurum’da Sonlandıracak

Akil Adamlar, Doğu Anadolu’daki Temaslarını Erzurum’da Sonlandıracak

Türkiye’de PKK terörünü bitirecek 'Çözüm Süreci'ne yönelik temaslarda bulunan Akil Adamlar Doğu Anadolu Heyeti, bölgedeki son görüşmelerini Erzurum'da gerçekleştiriyor.

A+A-

Türkiye’de PKK terörünü bitirecek 'Çözüm Süreci'ne yönelik temaslarda bulunan Akil Adamlar Doğu Anadolu Heyeti, bölgedeki son görüşmelerini Erzurum'da gerçekleştiriyor.

Sabah saatlerinde öğrencilerle bir araya gelen Akil Adamlar, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeler yapacak. Öğrenci temsilcilerinin katıldığı toplantı öncesinde bir açıklama yapan Akil Adamlar Doğu Anadolu Heyeti Başkanı Can Paker, bölgede yaklaşık 20 bin kişi ile görüştüklerini ifade etti. Bölgenin yapısı hakkında, geçmişte yaşananlar hakkında önemli bilgiler elde ettiklerini aktaran Paker, "Bütün bunların 'barış süreci'nin başarı ile sonlanması için Ankara’daki siyasi karar vericilere rapor halinde sunacağız. Sürecin bundan sonraki haritası 7 grup halinde dolaşan 'Akil İnsanlar'ın verdiği raporlarla şekillenecek." dedi.

'Barış süreci' kavramını da yorumlayan Paker, kalıcı bir güvenlik ortamının teminin sadece askeri metotlarla elde edilemeyeceğini söyledi. Paker, "Bugünkü devlet anlayışı, halkıyla barışmayı seçmiştir. Dolayısıyla 'barış süreci' ne Türklerin Kürtlerle, ne Müslümanların, Alevilerin başkasıyla, Lazların Çerkezlerin birbirleriyle barışı değildir. Bu devletin halklarıyla barışıdır. Bunu net olarak gördük.” şeklinde konuştu.

Bu sürecin Türkiye’de çatışmasızlık ortamını oluşturacağını aktaran Paker, "Bundan sonra da Türkiye’de demokratikleşme başlayacak." ifadelerini kullandı. Paker, ayrıca Türkiye’nin demokratikleşme ve insan hakları konusunda çok geride olduğunu aktardı.

Öğrencilerin 'barış süreci'ne bakışlarını duymak istediklerini ifade eden Paker öğrencilere, "Sizce bu süreç nasıl başarıya ulaşır?" sorusunu yöneltti. Onların öneri ve görüşlerini öğrenmek isteyen Paker, konuşmasının ardından basın mensuplarını salon dışına davet etti. Gazetelerin salondan ayrılmasıyla toplantı basına kapalı olarak devam etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.