1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akil İnsanlar: Hafta Sonu Görevimiz Sona Eriyor
Akil İnsanlar: Hafta Sonu Görevimiz Sona Eriyor

Akil İnsanlar: Hafta Sonu Görevimiz Sona Eriyor

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, görevlerinin hafta sonu sona ereceğini söyledi. Heyetin başkanı Deniz Ülke Arıboğan, “Hükümet ve muhalefetin yanı sıra Meclis’te grubu bulunmayan partilere de hazırladığımız rapor gönderilecek.

A+A-

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, görevlerinin hafta sonu sona ereceğini söyledi. Heyetin başkanı Deniz Ülke Arıboğan, “Hükümet ve muhalefetin yanı sıra Meclis’te grubu bulunmayan partilere de hazırladığımız rapor gönderilecek. Layıkıyla raporumuzu hazırlayıp süreci tamamlamak istiyoruz.” dedi.

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, Suriçi Grubu Derneği tarafından Barcelo Eresin Topkapı Otel’de düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya heyetten Hülya Koçyiğit, Deniz Ülke Arıboğan, Mithat Sancar, Ali Bayramoğlu, Mustafa Armağan, Levent Korkut, İstanbul Suriçi Grubu Derneği Genel Başkanı Nedim Abi ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Arıboğan, “Farklı etnik gruplardan ya da mezhepsel gruplardan bir takım endişeler duyuyoruz. Bunları raporlarımıza aktardık. PKK’nın silah bırakma süreci olarak çıktığımız yolda bir baktık ki Alevilerin, Romanların, İslami kurallarla yaşamak isteyen insanların, kadınların, gayrimüslimlerin, sol sendikaların sorunları var. Demokratik sürecinin başlatılması için ciddi gayret sarf edilmesi gerekiyor. Anayasa’da yapılacak değişikliklerin demokrasinin önünü açması gerekiyor. Toplu bir demokratikleşme paketinin hayata geçirilebilmesi için çaba sarf etmeye başlıyoruz. Tarihin debisinin en hızlı aktığı dönemlerden bir tanesini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu Akil İnsanların görevinin sona ereceğini belirten Arıboğan, “Sizlerle dertleşerek hazırladığımız bütün bu raporlar bütün siyasi aktörlere doğru gönderilecek. Hükümet ve muhalefetin yanı sıra Meclis’te grubu bulunmayan partilere de gönderilecek. Mümkün olduğu kadar zaten kamuoyuyla gözlemlerimizi paylaşıyoruz. Kısa bir süre kaldı. Bu hafta sonunda görevimiz de bitiyor. Layıkıyla raporumuzu hazırlayıp süreci tamamlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ciddi dönüşümden geçtiğini ifade eden Levent Korkut da, “Türkiye birkaç açıdan dönüşüm geçiriyor. Türkiye’nin değişimi dünya değişimi ile paralel. 10 yıllardır hakim olan vesayetçi devlet anlayışı son buluyor. Sivil olanın daha önde olması gerektiği bir döneme doğru gidiyoruz. Siyaset ve siyaset- toplum ilişkileri de değişmek zorunda. Tabandan tavana doğru şekillenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Hülya Koçyiğit ise şunları söyledi: “Bütün kalbimle bu ülkede yaşayan herkesin bu barışı doyasıya yaşaması için, yarınımız için bu duaların kabul olmasını diliyorum. Bizler bunu hissedip yola çıkmış insanlarız. Eminimin ki Türkiye’de herkes barış istiyor. Bu ortam İnşallah hepimize nasip olacak. Sadece bu konuda görevli olarak çalışması değil bu ülkede yaşayan herkesin bunu hissetmesi gerekiyor.” CİHAN

Akil İnsanlar: Hafta sonu görevimiz sona eriyor

Akil İnsanlar: Hafta sonu görevimiz sona eriyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.