1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı
AKOMdan İstanbula son dakika uyarısı

AKOM'dan İstanbul'a son dakika uyarısı

AKOM, İstanbul'un bugün yoğun kar yağışının etkisi altına gireceği uyarısında bulundu.

A+A-

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısında aşırı soğuk havanın etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışlarının beklendiği bildirildi. Açıklamada ayrıca hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara'da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıklarının görülmesinin beklendiği belirtildi. Meteoroloji'den hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısı için yapılan hava tahmini şöyle:

BUGÜN ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN...

"Mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görüldüğü ülkemizin, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceği ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara’da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Aşırı soğuk havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizde etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava ile yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görüleceği tahmin edildiğinden aşırı soğuk hava ve kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

4 GÜN SÜRECEK
Meteorolojinin son tahminlerine göre İstanbul'da bugün başlayacak kar 4 gün devam edecek. İstanbul'da salı günü sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Özellikle cumartesi günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı var.

METEOROLOJİNİN TAHMİNLERİ TUTTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olmasının beklendiğini açıkladı. Yağışların Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

UYARILAR ART ARDA GELDİ

Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden başlamak üzere pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiği belirtildi.Kar yağışının, cumartesi günü yer yer kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye neden olacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesinin tahmin edildiği bildirildi.Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.