1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu
Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Aksaray etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

     Dağılgan Stadı’nda gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları programına Amerika Birleşik Devletleri’nde Kırgızistan’a kadar 20 ülkeden gelen 81 öğrenci katıldı. Türkçe çocukları okudukları Türkçe şiir, şarkı ve türküler ile izleyenlerden büyük alkış aldı. Türkçe çocuklarının şarkılar, şiirler, halk oyunlarıyla büyüleyici bir performans sergiledikleri programa yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

    Programda Kırgızistanlı Adeliya Erik Kyzy, 'Bahçe Duvarından Aştım' türküsünde stadyumda coşku zirveye ulaştı. Şiirlerle duygulan Aksaraylılar,Tanzanya’dan gelen örgencilerin oynadıkları Tanzanya’nın bağları şarkısı programın beğenilen gösterilerinden oldu. Büyük takdir toplayan etkinlik, yeni bir dünya şarkısının hep bir ağızdan söylemesiyle sona erdi.

    Aksaray Valisi Selami Altınok, Türkçenin tüm dünyada tanınmasının ve konuşulmasının büyük bir mutluluk verdiğini belirterek, “Değerlerimizin, kültürümüzün, güzel Türkçemizin dünyanın bütün ülkelerinde, bütün bölgelerinde konuşulabilmesi, öğrenilebilmesi, tanınabilmesi adına yapılan bu faaliyetlerden büyük bir mutluluk, gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sivil inisiyatif adı altında dahi olsa devletin resmi birimlerinin yanında gönül insanlarına, gönül dostlarının da dünyanın bütün köşelerinde, bucaklarında bu faaliyetlerin içerisinde olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akşam bu yapılan faaliyetlerin, yapılan hizmetlerin karşılığını, meyvesini Aksaray’da almış olmanın, dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklarımızın burada sergiledikleri güzellikleri seyretmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

    Son günlerde birlik ve beraberliğe, barış ve kardeşliğe daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Dünyanın değişik ülkelerinden gelen rengi, dili, dini farklı olan insanların, o çocukların, o yavrularımızın gerçekten dünya dili olmaya aday olan Türkçe ile şiir söylemesi, şarkı söylemesi, halk oyunlarını oynaması inanın insanı çok güzel bir duyguya kaptırıyor. Her zamandan daha çok birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde bile ve inanıyorum ki, bu programların çok büyük faydası olacağı kanaatindeyim. Huzur olsun, barış olsun, kardeşlik olsun. İnsanlar birbirini sevsin.” diye konuştu.

    Türkçe Olimpiyatları programına Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, Başsavcı Taner Aksakal, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi Açıkgöz, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı. CİHAN

Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.