1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aksaray’ın 'Deniz Yıldızları' Yurt Gezisine Çıktı
Aksaray’ın Deniz Yıldızları Yurt Gezisine Çıktı

Aksaray’ın 'Deniz Yıldızları' Yurt Gezisine Çıktı

Aksaray Eğitimciler Derneği'nin koordinatörlüğünde Nilüfer Derneği'yle ortaklaşa olarak sürdürülen '240 Deniz Yıldızı' projesi kapsamında Ankara, Çanakkale ve Bursa’ya gezi düzenlendi.

A+A-

Aksaray Eğitimciler Derneği'nin koordinatörlüğünde Nilüfer Derneği'yle ortaklaşa olarak sürdürülen '240 Deniz Yıldızı' projesi kapsamında Ankara, Çanakkale ve Bursa’ya gezi düzenlendi. Ekim ayından itibaren temel derslere katılan ve derneğin birçok imkanından faydalanan 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri için organize edilen gezide, öğretmenleriyle birlikte keyifli anlar yaşayan 'deniz yıldızları' merak ettikleri birçok yeri gezi sayesinde görme imkanına sahip oldu.

2012 yılında Aksaray Eğitimciler Derneği ve Nilüfer Derneği’nin girişimleri ile başlatılan ‘240 Deniz Yıldızı’ projesinde sona yaklaşılıyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından 77 bin TL bütçe ile kabul edilen projenin son bölümlerinde Ankara, Çanakkale ve Bursa’ya düzenlenen geziye iştirak eden ortaokul öğrencileri, etkinlikle hem görmedikleri birçok yeri tanıdı hem de eğlenceli anları paylaşarak stres attı.

Geziye Ankara ile başlayan kafilenin ilk durağı Anıtkabir’di. Ardından Hayvanat Bahçesi’nde yalnızca televizyon ya da kitaplardan gördükleri birçok hayvanı ilk kez yakından görme imkanı bulan öğrencilerin ikinci durağı ise Çanakkale’ydi. Çanakkale Şehitliği’nde duygusallığın ağır bastığı bir ortamda gezilerini sürdüren deniz yıldızları son olarak Bursa’ya geçti. 714 yaşındaki çınar ağacı önünde resimler çektiren gezi kafilesi, ardında birçok güzel hatıralar bırakarak Aksaray’a dönüş yaptı.

Birçok öğretmen ve idarecinin gönüllü olarak katkıda bulunduğu ‘240 Deniz Yıldızı’ projesinde ekonomik, sosyal ya da fiziki anlamda bir takım engelleri olan gençlerin toplum ile entegrasyonunun desteklenmesi ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olunması amaçlandı.

HÜYÜK: İMKÂNLARIMIZI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SEFERBER ETTİK

Projenin bu aşamasında hedeflere ulaşıldığını belirten Aksaray Eğitimciler Derneği Başkanı Cemil Hüyük, başarılı geçen bir sezonun gezilerle daha da renkli hale getirildiğini belirtti.

Hüyük, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "İlimizde yaşayan farklı sebeplerden dolayı dezavantajlı olan yüzlerce çocuğun başarılı oldukları halde düzenli eğitim alamadıkları dolayısı ile kaliteli eğitimden mahrum kaldıkları aşikardır. Farklı dezavantajları ve İmkansızlıkları olan bir öğrenci ile her imkana sahip bir öğrencinin aynı sınavlara girmek zorunda olmasının Aksaray Eğitimciler Derneği olarak bir fırsat eşitsizliği olduğunu düşünmekteyiz. Dernek olarak bu çok ciddi soruna bir nebze de olsa çare olmak için ilimize '240 Deniz Yıldızı' projesi başlığı altında bir sınavlara hazırlık kursu ve okuma salonu projesi hazırladık. Hazırladığımız projemiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmiş ve uygulamaya başlanmıştır ve bu proje ile ilimizde ihtiyaç sahibi çalışkan öğrencilere ücretsiz olarak ders takviyesi ve etüt imkanı sunulmuştur. Proje kapsamında öğrencilere doküman desteği sağlanmış bu sayede çocuklar ders çalışmada kaynak sıkıntısı çekmemişlerdir. Ayrıca Öğrencinin durumunu görüşmek, öğrenciyi ve ailesini daha yakından tanımak için aile ziyaretleri yapılmaktadır. Çocuklar ile birlikte yapılan Çanakkale, Bursa ve Ankara gezi ve piknikleri ile gençler çevrelerini daha yakından tanımışları ve moral-motivasyonlarının üst düzeye çıkmıştır. Özellikle Çanakkale gezisi öğrencilerin milli manevi değerlerini tazelemiş çocuklara bu vatanın hangi şartlar altında kendilerine emanet edildiğini anlamalarına yardımcı olmuştur. Çocuklara gazete ve dergileri takip etme alışkanlığı kazandırma ve kitabı, kitap okumayı sevdirici etkinlikler yapılmıştır. Böylece dezavantajlı kesimdeki öğrencilerin yaşam standartları yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşme gerçekleştirilmiştir. Çocuklarımız çevresine duyarlı, içinde yaşadığı topluma saygılı, girişimci ruha sahip bir birey olarak yetişmeleri sağlanmıştır. Bu bağlamda imkânlarımızı çocuklarımız için seferber ettik ve bundan sonra da etmeye devam edeceğiz."

Cemil Hüyük, başarıyla sona ermek üzere olan projenin benzer projeler için de referans özelliği taşıdığını vurguladı.
CİHAN

Aksaray’ın 'deniz yıldızları' yurt gezisine çıktı

Aksaray’ın 'deniz yıldızları' yurt gezisine çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.