1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aktif Eğitim Sen'den İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26.000 Dilekçe
Aktif Eğitim Senden İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26.000 Dilekçe

Aktif Eğitim Sen'den İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26.000 Dilekçe

Aktif Eğitim Sen Eğitim Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, ülke genelinde “İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26.

A+A-

Aktif Eğitim Sen Eğitim Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, ülke genelinde “İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26.000 Dilekçe' kampanyası başlattıklarını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Aksaray Şubesi; Anayasa ve uluslararası düzenlemelerle inanç özgürlüğü kapsamında güvence altına alınan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bireylerin meslekleri ile inançları arasında tercih yapmak zorunda kalmadan inançlarının gerektirdiği kıyafetle görev yapabilmesi, kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda özellikle okullarda yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ibadet ihtiyacını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için “26 Bakana 26.000 Dilekçe” eylemi başlattı. Konuyla ilgili Aktif Eğitimciler Sendikası Aksaray İl Temsilcisi Şaban Önge, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Talebimiz net; dilekçemizde ismimiz, görev yerimiz ve imzamız var. Kırmadan dökmeden, birilerinin hakkına girmeden devleti, milleti zarara uğratmadan, siyasi çekişmelere fırsat vermeden, bu sıkıntıları yaşayan fertler olarak anayasal hakkımız olan kıyafet özgürlüğünü istiyoruz.
Genel Merkezimizin bu kararından sonra başlatılan bu eyleme, Memur Sen’in de benzer eylem kararı alması, sendikamızın “ortak istemenin yolunu aramak” ilkesinin gerçekleşmiş olması bakımından, sendika olarak bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağlamda;
a) Ülkemizde kamu kurumlarında görevli bireylerin serbest kıyafetle ve/veya inançlarının gerektirdiği kıyafetle görev yapabilmesi, ilgili yasal düzenlemelerde personelin görevi başında inancının gerektirdiği kıyafetleri giyinmesini engelleyici (özellikle başörtüsü ile görev yapmayı engelleyen) kısıtların kaldırılması,
b) Kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, özellikle okullarda tüm eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılması, söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesini istiyoruz.”



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.