1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktif Eğitim-sen'den Özgürlük İçin İmza Kampanyası
Aktif Eğitim-senden Özgürlük İçin İmza Kampanyası

Aktif Eğitim-sen'den Özgürlük İçin İmza Kampanyası

Aktif Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan 'İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26000 Dilekçe' adlı imza kampanyası Tokat'ta yoğun ilgi gördü.

A+A-

Aktif Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan 'İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26000 Dilekçe' adlı imza kampanyası Tokat'ta yoğun ilgi gördü.

        Sendika tarafından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan kampanya imza çadırında açıklamada bulunan Aktif Eğitim-Sen
Tokat Şube Temsilcisi Sedat Özveren, özgürlükleri savundu, temsili olarak kafeste bulunan güvercinleri uçurdu. Özveren yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sendikamız, kurulmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen hem Tokat’ta hem de Türkiye genelinde eğitim çalışanlarından çok büyük bir teveccüh gördü. Üye sayısını her geçen gün ciddi bir oranda arttıran ve artırmaya da devam eden Aktif Eğitimciler Sendikası gücünü sadece üyelerinden alıyor ve sadece onlara kulak veriyor. Bugün burada hem eğitim çalışanlarının hem de tüm kamu çalışanlarının hatta toplumumuzun çok büyük bir kesiminin taleplerini dile getirmek maksadıyla başlattığımız 'İnanç Özgürlüğü İçin 26 Bakana 26000 Dilekçe' kampanyasını Tokatlı hemşehrilerimizle buluşturmak için kurduğumuz standımızın başında hep birlikte tek yürek ve tek ses halinde bir araya geldik."

        Aktif Eğitim-Sen’in bu kampanya ile ilgili amacını açıklayan Özveren, sözlerine şöyle devam etti: "İki talebimizi dile getiriyoruz dilekçelerimizde: Birinci talebimiz, ülkemizde kamu kurumlarında görevli bireylerin serbest kıyafetle veya inançlarının gerektirdiği kıyafetle görev yapabilmesi, ilgili yasal düzenlemelerde personelin görevi başında inancının gerektirdiği kıyafetleri giyinmesini engelleyici (özellikle başörtüsü ile görev yapmayı engelleyen) kısıtların kaldırılmasıdır. İkinci talebimiz, kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, özellikle okullarda yönetici, öğretmen ve öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılması, söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesidir. Bütün halkımızı bu talepleri içeren dilekçelerimizi imzalamaya, bu eyleme omuz vermeye davet ediyoruz. Bizler de bu dilekçeleri genel merkezimiz aracılığıyla tüm bakanlıklara ulaştıracağız. Şu ana kadar elimize çok ciddi sayıda dilekçe ulaştı. Bu konuda hassasiyetini bildiğimiz siz değerli halkımızın bize destek vereceğini biliyor, şimdiden gösterdiğiniz ve göstereceğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz."

        Özveren, konuşmasının ardından kampanyanın sembollerinden olan güvercinleri uçurarak, "Bu güzel kuşları özgürlüklerine kavuşturarak diyoruz ki başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm dünya insanlığının barış içerisinde, huzurlu, mutlu ve bu kuşlar kadar özgür olmasını temenni ediyor, inançlara sonuna kadar özgürlük diyoruz." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.