1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Aktisad'lı İşadamları, İmar Sorunlarının Çözümünü İstedi
Aktisadlı İşadamları, İmar Sorunlarının Çözümünü İstedi

Aktisad'lı İşadamları, İmar Sorunlarının Çözümünü İstedi

Iğdır Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk’tan imar sıkıntıları ile inşaat sorunlarının giderilmesi için yardım istedi.

A+A-

Iğdır Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk’tan imar sıkıntıları ile inşaat sorunlarının giderilmesi için yardım istedi.

        Dernek Başkanı Bertan Sofuoğlu ve beraberindeki Muhyettin Altunbaş, Efendi Özbaşkurt, Yaşar Sabur, Serkan Yeniçeri, Reşit Talay ve Ahmet Ertaş, Başkan Malk’ı makamında ziyaret ederek, ilin inşaat alanındaki sorunlarını anlatan bir rapor sundu.

        Derneklerinin 40 bin işadamı ve 7 bin şirket üyesi olan TUSKON Konfederasyonu çatısı altında faaliyet gösterdiğini ifade eden diyen Genel Sekreter Serkan Yeniçeri, "AKTİSAD İnşaat Komitesi, sektörde yaşanan problemleri masaya yatırdı. İmar planı eski olduğundan şimdiki yapıları karşılayamıyor. Bundan dolayı müteahhitler iş yapamıyor. Bununla birlikte işsizlik de artıyor. Yapılacak afet konutlarının yerine fazla kat verilmesi için gerekli desteğin sağlanması gerekiyor." dedi.

        Yeniçeri, "Özel projeler, hem hibe hem de fazla kat desteği verilmesi konusunda gerekli koşulların sağlanması gerekiyor. Iğdır bölgesindeki şirketlere vergi ve SSK borçlarının indirimli bir şekilde yararlanmaları için gerekli yardımların ve koşulların sağlanması gerekiyor. Yapılması düşünülen yeni imar planında mera alanlarının da imar planı içerisine alınması gerekmektedir. Ayrıca bu meralarda şu anda kullanılmakta olan yapılar vardır. Belediye buranın imar planına girmediği için hizmet götürememektedir.” diye konuştu.

        Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk ise "Bize rapor olarak sunduğunuz sorunları elbette biliyoruz. İmar planımız 86 veya 87 yılında yapılmış bu yıl bile tartışmalıdır. 27 yıllık olan bu plan ilimizin sorunların cevap vermemektedir. 10 yıl içinde Iğdır’ın nüfusunun 130 bin olacağını öngörmekteyiz. Göreve geldiğimizden beridir bu sorunların içindeyiz. Bizler herhangi bir konuyu belediye meclisimizde enine boyuna tartışarak karara bağlamaktayız. İmar konusunda sona yaklaşmış durumdayız. Şubat meclisimizde karar bağlayarak Iğdır’ın imar planı konusunda önünü açmayı planlıyoruz." dedi

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.