1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akü, Tatlıses’in Tedavisinde De Kullanılan Robotik Cihazı Aldı
Akü, Tatlıses’in Tedavisinde De Kullanılan Robotik Cihazı Aldı

Akü, Tatlıses’in Tedavisinde De Kullanılan Robotik Cihazı Aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde İbrahim Tatlıses'in geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavisinde kullanılan ve sayılı merkezlerde bulunan ‘robotik yürüme rehabilitasyon cihazı’nı alar.

A+A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde İbrahim Tatlıses'in geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavisinde kullanılan ve sayılı merkezlerde bulunan ‘robotik yürüme rehabilitasyon cihazı’nı alarak hastalara hizmete vermeye başladı. Yeni yapılan hastane, binası en son teknoloji ile konforu bir arada sunarken, bölge ve ülke genelinde hastaların yoğun ilgisini çekmeyi hedefliyor.

    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, Türkiye'de sınırlı sayıda merkezde bulunan robotik yürüme rehabilitasyon cihazının beyin ve omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme sonrası gelişen yürüme güçlüğü ve kas zayıflığının tedavisinde kullanıldığını söyledi. Dündar, cihaz sayesinde hastaların daha kolay ve hızlı bir şekilde günlük yaşama dönebilmeleri ve yürüyebilmelerinin sağladığını belirtti.

    Her yaştan tüm hastaların hizmetinde olan merkezde bel, boyun, omuz, diz, vb. ağrıları ile kas iskelet sistemi hastalıklarının ayaktan ve yatarak tedavilerinin yapıldığını belirten Dündar, “Merkezde uzman hekimler ve fizyoterapistler tarafından omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme, MS (Multipl Skleroz), serebral palsi ve diğer nörolojik hastalıklara yönelik rehabilitasyon programları, ameliyat öncesi ve sonrası tüm ortopedik rehabilitasyon ile spor rehabilitasyonları uygulanacak. Ayrıca osteoartrit, osteoporoz, fibromiyalji gibi romatolojik problemleri olan hastalara tedavi hizmetleri de sunulmaktadır." dedi.

    BEL VE BOYUN FITIKLARINA AMELİYATSIZ TEDAVİ

    Doç. Dr. Dündar, ayrıca bel ve boyun fıtıklarının ameliyatsız tedavi yöntemi olan spinal dekompresyon cihazının da hastanede hizmete girdiğini anlattı. Dündar, Spinal dekompresyon cihazının, bel ve boyun omurları arasında bulunan disklerde negatif basınç yaratarak, 20 seans sonunda hastalara ameliyatsız tedavi olanağı sunduğunu dile getirdi.

    Dündar, İbrahim Tatlıses'in geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavisinde kullanılan ve ülkemizde ‘lokomat’ olarak da bilinen robotik yürüme rehabilitasyon cihazının bölge ve ülke genelinde hastaların yoğun ilgisini çekmesini beklediklerini dile getirdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.