1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ala'dan saldırıyla ilgili açıklama
Aladan saldırıyla ilgili açıklama

Ala'dan saldırıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, başta İstanbul saldırısı olmak üzere terör olayları hakkında Meclis Genel Kurulu'na bilgi verdi.

A+A-

İŞTE Ala'nın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

Elimizdeki bütün bulgula DAEŞ olduğu yönünde. Soruşturma sonuçlandırıldığında gerekli bilgiler verilecektir. Terör saldırıları ile her ülke yüz yüze gelebilmektedir. ABD'de Paris'te Brüksel'de de örneklerini gördük. Küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ülke Türkiye. Dün bütün ülkelerden içişleri bakanları ve yetkililer üst düzeyde acımızı paylaştılar.

HAYATINI KAYBEDENLAR 43 OLDU

"Canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren 3 kişiden 1’isinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. 43 kişiden 19’u yabancıdır"

13 GÖZALTI!

"Şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 intihar bombacısı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19'u yabancıdır."

ÖZBEKİSTAN'LI ÇIKTILAR

İstanbul Atatürk Havalimanı saldırganlarının uyurukları tespit edildi. Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin Fatih’te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı ve bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.